Komentatorja na dirki v smeh spravil kurent: “Zelo nenavadno. Čudno”

Magazin 14. Jun 202418:43 1 komentar
kurent
Kurent na Dirki po Sloveniji (Foto: Posnetek zaslona/zanhorvat89/TikTok)

Po Sloveniji že nekaj dni poteka kolesarska dirka. Nekaterim gledalcem je med prvo etapo Dirke po Sloveniji v oči padel navijač, oblečen v kurenta. Pojava je presenetila tudi komentatorja tuje televizije, ki sta se spraševala, kaj 'poplesava' ob robu ceste.

Navdušenci kolesarstva zadnjih nekaj dni spremljajo Dirko po Sloveniji. Otvoritvena prva etapa, ki je potekala v sredo, pa je posebno zanimanje vzbudila tudi zaradi nepričakovanega navijača, ki se je pojavil v video prenosu dirke – kurenta. Opazila sta ga tudi komentatorja tuje televizije, ki sta se v etru spraševala: Kaj je to?

Športna komentatorja sta kurenta opazila dobrih 18 kilometrov pred ciljem v Ormožu, ko je mimo njega odpeljal slovenski kolesar Matic Žumer (Sava Kranj). Komentatorka, ki je ravno v tem trenutku govorila, se je ob pojavu navijača nekoliko zapletla v svoje besede, po trenutku tišine pa je rekla: “To je bilo malo čudno.”

“Zelo nenavadno,” je nadaljeval njen sodelavec. “Lahko, da gre za tradicionalno obleko, zato ne bi zasmehoval. To bi opisal kot … moškega ali žensko, lahko bi bil kdor koli, oblečen v kup sena. Vsaj tako je videti,” je tudi povedal v smehu. “Mahal je z ogromno slovensko zastavo.”

Nato se je začelo ugibanje, kaj sta s komentatorko zagledala ob robu ceste. “Sumim, da ima zgodovinski ali kulturni pomen. Delovalo je kot povezana slama, pod katero je človek,” je ugibal komentator.

“Spominja me na parklja, ki prihaja iz Nemčije in Avstrije,” pa je dodala komentatorka.

Posnetek dvogovora (v angleščini) med Dirko po Sloveniji je na družbenem omrežju TikTok poobjavil slovenski uporabnik.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje