Pohane ribe: preprost trik, zaradi katerega skorjica ne bo odstopila

Navdih 02. Sep 202314:41 0 komentarjev
Pohana riba.
PROFIMEDIA

Vsi ljubitelji dobre hrane veste, da pohana riba nikakor ne sme biti izsušena, hrustljave skorjica pa se mora fileja ribe tesno oprijemati. Če se skorjica loči od ribe, ste nekaj naredili narobe. Strokovnjaki svetujejo, da razžvrkljanim jajcem dodate skrivno sestavino, ki jo imate zagotovo v hladilniku.

Priprava pohanih rib je na prvi pogled enostavna, vendar pa se včasih zdi prava umetnost na krožnik postaviti “tisto pravo” hrustljavo pohano ribo. Nemalo preglavic kuharjem pogosto povzroča skorjica, ki rada odstopi od mesa ribe.

Spletni portal punkufr.hr je delil nekaj preprostih nasvetov, s katerimi bo vaša pohana riba taka, kot mora biti.

Ribo dobro osušite

Ko ribo, svežo ali tisto iz zmrzovalnika, postavite na pult, jo najprej s papirnato brisačko dobro osušite, šele nato je pripravljena, da jo povaljate v jajcih, moki in drobtinah. Če bo površina ribe mokra in lepljiva, se je namreč kombinacija jajc, moke in drobtin ribe ne bo dobro oprijela.

File ribe temeljito prekrijte s sestavinami za paniranje. Najprej ribo pomočite v razžvrkljana jajca, nato pa jo po vsej površini potresite najprej z moko in nato še z drobtinami, če želite uživati v hrustljavem grižljaju.

Trik, zaradi katerega skorjica ne bo odstopila

Nekateri svetovni kuharji svetujejo, da naj bi pomagalo, če jajcem dodate nekaj običajne rumene gorčice. Gorčica bo na ribi pustila nekaj pikantnega okusa, hkrati pa bo poskrbela, da bodo moka in drobtine ostale na fileju.

Ste sledili zgornjim nasvetom, ribo temeljito osušili in jo panirali, vendar pa je skorjica kljub temu odstopila od fileja ribe? Možno je, da ste ribo pohali v premalo segretem olju. Temperatura olja, v katerega položite panirane ribe, naj bo med 180 in 190 stopinjami Celzija.

Najbolje je, da temperaturo olja v ponvi izmerite s kuhinjskim termometrom. Če boste ribe pohali v več ponovitvah, bodite pazljivi, da se olje vmes ne ohladi, zato vedno znova preverite temperaturo olja.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!