Pesem, ki princa Harryja in Meghan Markle spomni na njun poročni dan

Magazin 23. Maj 202209:15 0 komentarjev
Meghan Markle in princ Harry
Profimedia

Pred dnevi sta princ Harry in Meghan Markle obeležila četrto obletnico poroke, poročnemu dnevu pa sta dodala številne osebne note.

Meghan Markle in princ Harry sta svojemu kraljevemu poročnemu dnevu leta 2018 dodala številne osebne note, med drugim tudi pesem, med katero se je Meghan sprehodila do oltarja, izbral pa jo je sam ženin. Izbrano pesem sta razkrila jeseni 2018 za posebno razstavo na gradu Windsor. Pesem je bila Eternal Source of Light Divine Georgea Friderica Handla, na njun poročni dan pa jo je izvedla valižanska sopranistka Elin Manahan Thomas.

V osebnem posnetku za razstavo je Meghan povedala: “Pesem je izbral Harry, bila je popolnoma njegova izbira in res je prekrasna. Ko jo poslušam, se spomnim celotne poti do oltarja, za naju je res posebna. Mislim, da je to ena od stvari, ki jih ceniš za vedno.” Princ Harry pa je dejal, da je ob izbiri pesmi iskal nekaj povsem drugačnega. “Kjerkoli že sva, karkoli počneva, lahko zapreva oči, poslušava to pesem, ki naju takoj odnese nazaj v tisti trenutek, to je lepa stvar za naju oba.”

40-letna Meghan in 37-letni princ Harry sta tradicionalno obeležila obletnico poroke z izmenjavo sentimentalnih daril. Vir je za People razkril: “Vsako obletnico si rada izmenjata darila. Prva obletnica je bila papirnata, Meghan je napisala poročni govor, ga dala okviriti in potem mu je to poklonila za obletnico. Ob njuni drugi obletnici leta 2020 sta si podarila darila na osnovi bombaža. Nedvomno je bila to zelo ustvarjalna in romantična gesta, taka so vsa darila, ki jih podarita drug drugemu.”

Štiričlanska družina načrtuje potovanje v Združeno kraljestvo, da bi proslavili platinasti jubilej kraljice Elizabete, ki zaznamuje njeno zgodovinsko 70-letno vladavino. Z obiskom bo njuna hči Lili prvič potovala v očetovo domovino. Novica je prišla kmalu po tem, ko je 96-letna kraljica Elizabeta objavila, da se bodo na tradicionalnem balkonu Buckinghamske palače pojavili le aktivni člani kraljeve družine v okviru Trooping the Colour, vsakoletnega javnega praznovanja monarhovega rojstnega dne.

Kar pomeni, da princ Harry in Meghan ne bosta na balkonu s preostalimi članki kraljeve družine, tam pa tudi ne bo Harryjevega strica princa Andrewa, ki zaradi povezave z obsojenim spolnim prestopnikom Jeffreyjem Epsteinom ni več član kraljeve družine.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.