Pevka Nika Zorjan v odzivu na ogorčenje škofije: Nimam komentarja

Magazin 03. Jun 202215:18 > 15:18 6 komentarjev
Nika Zorjan
Nika Zorjan/INSTAGRAM

''Nimam komentarja. Kdor hoče, si lahko pogleda videospot in si ustvari svoje mnenje,'' je v odzivu na izjavo Slovenske škofovske konference, ki je navedla, da je ob snemanju videospota pevke Nike Zorjan prišlo do širjenja negativnih stereotipov in smešenja zakramenta poročnega obreda, duhovniške službe in vere kot pomembne vrednote, sporočila pevka Zorjan.

Priljubljena pevka Nika Zorjan je nekaj kadrov za svoj videospot za pesem 1, 2, 3 posnela v stolni cerkvi sv. Nikolaja v Murski Soboti in s tem sprožila oster odziv soboške škofije, ki je izjavo objavila na spletni strani Slovenske škofovske konference. Kot so zapisali, je slovenska pevka posnela videospot, ki zaradi vsebine nikakor ne sodi v cerkveno okolje in krši svetost prostora ter sakralni namen cerkve.

“Pri tem je prišlo do širjenja negativnih stereotipov in smešenja zakramenta poročnega obreda, duhovniške službe in vere kot pomembne vrednote. Škofija obžaluje, da je zaradi neprevidnosti odgovornih za cerkev, prišlo do skrunitve cerkve ter se opravičuje vernikom in vsem prizadetim,” so poudarili.

Soboški škof Peter Štrumpf je v luči dogodka snemanja in objave v cerkvah in kapelah škofije in njihovo objavo v medijih, razen kadar gre za bogoslužna opravila, prepovedal do preklica. Prosil pa je tudi za prizadevanje k ohranjanju svetosti cerkva kot prostora molitve in svete evharistije ter prebivališča Boga.

Za odziv smo zaprosili tudi glasbenico Zorjan. Ta je že včeraj za N1 potrdila, da je konec maja videospot snemala v omenjeni cerkvi. V odzivu na zapis škofije je v kratki izjavi dejala le, da nima komentarja in da si lahko mnenje ob ogledu videospota ustvari vsak sam.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter.

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje