Poginil je Champ, pes ameriškega predsednika Bidna

Magazin 19. Jun 202120:36 > 20:37 0 komentarjev
Champ in Jill Biden
Adam Schultz/Bela hiša/REUTERS.

Potem ko je poginil 13-letni nemški ovčar Champ, v Beli hiši ostaja mlajši Major.

“Naš ljubi nemški ovčar Champ je mirno poginil doma,” je na Twitterju sporočil predsednik ZDA Joe Biden. Champ je bil star 13 let in je bil, kot je zapisano v sporočilu iz Bele hiše, ljubljenec celotne družine Biden.

V sporočilu o smrti hišnega ljubljenčka so iz Bele hiše sporočili nekaj podrobnosti iz Champovega življenja. Tudi ko je v zadnjih mesecih njegova moč pešala, je Bidnove še vedno pozdravil ob prihodu v sobo, pomigal je z repkom in se prišel pocrkljat. “Ko je bil ob nas, je bilo vse takoj boljše,” se bere v zapisu, ki ga je objavil Biden. Ko je bil Champ mlajši, je med drugim užival ob lovljenju žogic za golf in podenju za vnuki predsedniškega para. Da imajo Champa radi in da ga bodo “vedno pogrešali”, so še sporočili Bidnovi.

V Beli hiši po Champovi smrti ostaja ovčar Major, ki je mlajši, Bidnova pa sta ga posvojila leta 2018, piše britanski BBC. Medtem ko nekdanji predsednik ZDA Donald Trump v Belo hišo ni pripeljal hišnega ljubljenčka, sta se štirinožca Champ in Major v Belo hišo preselila skupaj s predsedniškim parom ob nastopu Bidnovega mandata januarja letos.

Major in Champ
Mandel Ngan/REUTERS

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!