Recept: čokoladni razpokančki

Magazin 01. Dec 202112:56 > 14:57 0 komentarjev
Razpokančki
PROFIMEDIA

Razpokančki so priljubljeni piškoti za praznični december.

Sestavine:

  • 120 g temne čokolade
  • 30 g masla
  • 60 g rjavega sladkorja
  • 1 večje ali dve manjši jajci
  • 1 žlička vaniljevega ekstrakta
  • 120 g gladke moke
  • 1 žlica kakava
  • 1 žlička pecilnega praška
  • ščepec soli
  • sladkor v prahu

Priprava:

Maslo in čokolado stopite na pari.

Penasto stepite jajce in sladkor, dodajte ohlajeno stopljeno čokolado in maslo ter vaniljev ekstrakt. V drugi posodi zmešajte suhe sestavine: moko, kakav, pecilni prašek in sol, in jih nato postopoma dodajte mokrim sestavinam v prvi posodi.

Zmes za piškote pokrijte in postavite v hladilnik za najmanj eno uro.

Zmes jemljite z žličko in oblikujte kroglice. Piškote povaljajte v sladkorju v prahu, potem pa jih položite na pekač, obložen s papirjem za peko, in sploščite z dlanjo, da dobite obliko piškotka ter povzročite razpoke. Prav po teh so razpokančki dobili tudi ime.

Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija.

Pecite približno deset minut oziroma dokler razpokančki še bolj ne razpokajo.

Naj vam razpokančki teknejo!

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!