Recept: čokoladni razpokančki

author
N1
01. dec 2021. 12:56
>
14:57
Razpokančki
PROFIMEDIA | PROFIMEDIA

Razpokančki so priljubljeni piškoti za praznični december.

Sestavine:


  • 120 g temne čokolade

  • 30 g masla

  • 60 g rjavega sladkorja

  • 1 večje ali dve manjši jajci

  • 1 žlička vaniljevega ekstrakta

  • 120 g gladke moke

  • 1 žlica kakava

  • 1 žlička pecilnega praška

  • ščepec soli

  • sladkor v prahu


Priprava:

Maslo in čokolado stopite na pari.

Penasto stepite jajce in sladkor, dodajte ohlajeno stopljeno čokolado in maslo ter vaniljev ekstrakt. V drugi posodi zmešajte suhe sestavine: moko, kakav, pecilni prašek in sol, in jih nato postopoma dodajte mokrim sestavinam v prvi posodi.

Zmes za piškote pokrijte in postavite v hladilnik za najmanj eno uro.

Zmes jemljite z žličko in oblikujte kroglice. Piškote povaljajte v sladkorju v prahu, potem pa jih položite na pekač, obložen s papirjem za peko, in sploščite z dlanjo, da dobite obliko piškotka ter povzročite razpoke. Prav po teh so razpokančki dobili tudi ime.

Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija.

Pecite približno deset minut oziroma dokler razpokančki še bolj ne razpokajo.

Naj vam razpokančki teknejo!

Dober tek!

Teme

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje

Spremljajte nas tudi na družbenih omrežjih