Recept: piščanec v sladki omaki

Magazin 05. Maj. 202204:00
Delite:
piščanec
Foto: PROFIMEDIA

Sladek piščanec – jed fantastičnega okusa in vonja.

Sestavine:

(za 2 osebi)

– 4 piščančje krače

– 1 do 2 čebuli

– 3 do 4 stroki česna

– malo masla

– sol, poper

Omaka:

– 100 ml sojine omake

– 1,5 žlice kečapa

– 4 žlice medu

– 150 ml piščančje juhe (kocka)

– 1 žlica rjavega sladkorja

– 1 žlička worcestrske omake

Priprava:

Sestavine za omako dobro premešajte.

Krače posolite in popoprajte.

Čebulo narežite na kolobarje in jo položite na dno pekača. Dodajte meso.

Prelijte z omako, dodajte sesekljan česen in malo masla, pokrijte s folijo in jo malo prebodite z vilicami.

Pecite pri 200 stopinjah Celzija približno 40 minut.

Približno 15 minut pred koncem odstranite folijo.

Ko je meso pripravljeno, ga položite na krožnik, preostalo omako pa vlijte v majhno posodo in jo kuhajte na zmernem ognju še nekaj časa, dokler se ne zgosti.

Če je omaka po pečenju dovolj gosta, ta korak ni potreben.

Postrezite z rižem ali krompirjem.

Dober tek!

Komentari

Vaš komentar