Recept: Tiramisu z malinami

Magazin 30. Mar 202208:00 0 komentarjev
Tiramisu
Profimedia

Tiramisu je osvežilna italijanska sladica, ki je znana po vsem svetu in jo lahko zelo hitro pripravimo. Seveda vsi poznamo klasiko s kavo, a včasih se prileže tudi še malo bolj sočen - s svežimi malinami.

Tiramisu z malinami je odličen, saj ga obožujejo tako odrasli kot otroci, pripravljen je v 30 minutah in še pečice vam ni treba prižgati. Namesto kave lahko uporabite sok iz kompota. Če nimate malin, lahko seveda uporabite jagode, borovnice, celo mango, če ga imate radi.

Sestavine za 12 porcij:

  • 400 ml kave
  • 200 g bele čokolade
  • 250 g smetane za stepanje (min. 33 %)
  • 250 g mascarponeja
  • 2 paketa otroških piškotov
  • kakav za škropljenje
  • 200 g malin za okras
  • Tiramisu
    Profimedia

Priprava:

1. Najprej skuhamo močno kavo in jo ohladimo. V vodni kopeli stopimo belo čokolado, dodamo polovico smetane, premešamo do gladke mase in pustimo, da se nekoliko ohladi.
2. Mascarpone stepemo s preostankom smetane ter nato nežno in na hitro zmes zmešamo z belo čokolado.

3. Piškote namočimo v hladno kavo in z njimi obložimo dno kalupa velikosti 20 x 15 cm. Nanje damo polovico kreme, nato položimo še eno plast namočenih piškotov in pokrijemo s preostalo kremo.
4. Sladico damo za 2 uri v zamrzovalnik ali za 5 ur v hladilnik, da se strdi. Ohlajeni tiramisu narežemo na rezine, potresemo s kakavom, okrasimo s svežimi malinami in postrežemo.

Vas zanima še več? Posledite našo Facebook stran N1 Magazin.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!