Švedska manekenka je okupirala hrvaški otok in z njega odganja obiskovalce

Magazin 14. Jun 202220:40 > 15. Jun 2022 06:40 2 komentarja
Isabella Lindblom
PROFIMEDIA

Nekoliko nenavadna zgodba tokrat prihaja s Hrvaške. Po poročanju tamkajšnjih medijev se je na otoku Jaz naselila 30-letna švedska manekenka Isabella Viola Lindblom, ki je odgnala vse radovedne obiskovalce, otok pa naj bi vzela za svojega.

Na nenaseljenem otoku Jaz pri dalmatinskem mestu Rogoznica je več kot mesec dni bivala 30-letna švedska manekenka Isabella Viola Lindblom. Vedla naj bi se, kot da je otok njen, z njega pa vse odgnala vse obiskovalce. Po poročanju lokalnih medijev naj bi Švedinja za prinašanje potrebščin in hrane plačevala domačinom, pojavljale pa se tudi zgodbe, da naj bi na otoku naselila kokoši.

Isabella Lindblom
PROFIMEDIA

“Vsi vedo zanjo, vendar nihče ne ukrepa. Hodi po otoku vzklikajoč, da je njen. Obiskovalce odganja, naselila pa je tudi kokoši,” je za portal Šibenski dejal eden izmed domačinov.

Lindblom, ki na otoku nima bivališča in spi v viseči mreži, so v preteklih dneh obiskali tudi komunalni redarji in pomorska policija, ki ji je izdala kazen in nalog, naj v roku 24 ur otok zapusti.

“Zadnje dni je ne vidimo, zato bomo preverili, ali še biva na otoku. Pomorska policija bo zopet preverila … Težava je namreč v tem, ker gre za evropsko državljanko in je kot taka zaščitena, vendar dela nered in odganja ljudi,” je povedala županja občine Rogoznica Anita Živković. Po poročanju Slobodne Dalmacije naj bi manekenka po zadnjih informacijah otok zapustila.

Lindblom se je sicer rodila 1991 v švedskem Göteborgu, med drugim je sodelovala z modno znamko Comme Des Garcons.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje