Življenje Hrvatice na superjahti: Delam 16 ur, izpolnjujem nenavadne želje

Magazin 27. Jul 202213:21 > 29. Jul 2022 07:58 1 komentar
Jahta
Profimedia

Kakšno je življenje glavne ladijske stevardese na luksuzni superjahti, odkriva Hrvatica Martina Drežančić, ki je spregovorila za Daily Mail.

Ladijska stevardesa Martina Drežančić je za rubriko Potovanja britanskega časnika Daily Mail spregovorila o tem, kako je videti njen tipični delovni dan, in tudi o nenavadnih željah bogatašev, ki najemajo draga plovila.

Ena bolj bizarnih prošenj, ki jih je dobila na krovu, je, da je gost prosil za kokošja jajca, a le od kokoši, ki jedo samo črve. Želel je namreč čim več beljakovin v jajcih.

Martina Drežančić trenutno dela na 48-metrski jahti z imenom M/Y Freedom, ki lahko sprejme do 22 gostov. Pluje po Jadranskem morju in ima kino dvorano, telovadnico, bazen, masažno kad, masažno sobo in veliko izbiro pripomočkov za zabavo v vodi. Stroški najema se gibljejo med 80.000 evri in 100.000 evri na teden.

“Včasih si gostje želijo stvari, ki si jih ne morete niti predstavljati. Želje jim večinoma uresničimo, če pa to ni možno, vedno najdemo alternativno rešitev.”

Gost ima vedno prav

Ne glede na želje gostov ima Martina vedno enak pristop: gost vedno ima prav. Daily Mail piše, da Martina svoje naloge opravlja vojaško natančno. Že dve leti dela kot glavna stevardesa na jahti in trdi, da gre za delo, ki zahteva vojaško disciplino. Najtežji del posla za Martino je iskanje delavcev in organizacija dela.

“Delo na jahti je kot v vojski – zahteva se red in disciplina. Kdor tega ne upošteva, ne more biti na krovu. Ni prostora za besedo “ampak”. Ni pomembno, kako so delali prej, obstaja samo en način dela,” pravi ona. “Ni lahko najti 12 ljudi, ki se dobro razumejo in brez težav sodelujejo med seboj. Živimo drug z drugim najmanj šest mesecev. Prepoznati moram, kako ravnati z vsakim od njih. Najtežje je ustvariti dobro ekipo”.

Delo stevardese na jahti je izjemno zahtevno in naporno, a je lahko tudi precej dobičkonosno. “Največja napitnina, ki sem jo dobila, je bila 10.000 evrov v gotovini. Dobila sem tudi veliko daril,” je za Daily Mail povedala Martina Drežančić.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Če že načrtujete naslednji dopust, poglejte, kdaj so šolske počitnice 2022/2023 in kdaj prazniki 2023 oziroma dela prosti dnevi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje