Znaki, da sta s partnerjem preveč skupaj in to uničuje vajin odnos

Magazin 28. Dec 202215:30
Razmerje
Profimedia

Zagotovo ste že slišali za par, ki je ves čas preživel skupaj in deloval popolno. Bila sta kot "rit in srajca", radi rečemo. Potem pa je, nepričakovano prišla novica, da je šel par narazen. Je preživljanje vsake minute skupaj zares znak, da je partnerski odnos stabilen in kakovosten?

Strokovnjaki pravijo, da je za uspešen partnerski odnos bolj pomembna kvaliteta kot pa kvantiteta. Kvaliteta pa ni nujno povezana s količino časa, ki ga par preživi skupaj ampak, kako kakovosten je skupni čas za oba partnerja.

Kdaj je preveč? In ta “preveč” ni več pokazatelj kakovosti? Preverite tri znake, ki kažejo, da morda preveč časa preživite s svojim partnerjem.

Hrepenite po tem, da bi bili sami doma

Se večkrat zalotite, da si želite čedalje več časa preživeti sami doma namesto s partnerjem? Morda iščete izgovore in različne načine, kako bi se izognili naslednjemu zmenku ali skupni dejavnosti? Iskanje vse več časa zase je lahko zank, da s partnerjem preživita preveč časa skupaj. To seveda nujno ne pomeni, da potrebujete umik od partnerja. Morda so vaši dnevi polno zasedeni in v resnici potrebujete umik od stresnega vsakdana in vseh obveznosti. Vsekakor je dobro, da najprej prepoznate svoje želje in čustvene potrebe ter se s partnerjem o njih odkrito pogovorite.

Razdražljivi ste

Ko smo pretirano obremenjeni, razdražljivi in tesnobni, lahko za to hitro okrivimo svojega partnerja, ker nam je najbližje. Pa vendar, je dobro razmisliti ali je res partner tisti, ki nas spravlja ob živce in v slabo voljo ali so prisotne druge okoliščine, ki v vas povzročajo stisko. Če preživita vsako minuto skupaj in nimate prostora zase, je dobro razmisliti ali stiska izhaja iz tega. V tem primeru se s partnerjem enostavno pogovorite in bolje načrtujta skupni čas in čas, ki ga bosta imela zase. Če pa temu ni tako, pa je dobro, da si vzamete čas zase in razmislite, kaj se z vami zares dogaja. Zakaj ste razdražljivi in kaj je resnični razlog.

Profimedia

V družbo greste raje sami

Ko se v razmerju počutimo dobro, se veselimo skupnih druženj s prijatelji in družino. Zadovoljni smo v krogu svojih bližnjih. No, če pa bi na druženja raje hodili sami je morda to znak, da se v odnosu s partnerjem počutite utesnjeno in se morata dogovoriti, da bosta imela nekaj časa tudi vsak zase. Resno pa se morate vprašati, in biti odkriti do sebe in partnerja, če začenjate iskati nova poznanstva kot samska oseba, čeprav ste v razmerju.

VIR: https://www.psychologytoday.com/

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.