14-letnik pijan povzročil hudo prometno nesrečo in poškodoval očeta

Črna kronika 03. Jan 202209:30 > 09:43
Policija
PROFIMEDIA

V Zagorju na Hrvaškem se je minuli konec tedna zgodila huda prometna nesreča. Zakrivil jo je 14-letni voznik avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola. Mladoletni voznik je bil lažje poškodovan, hujše poškodbe pa je utrpel njegov oče.

V noči na nedeljo se je v vasi Tkalci blizu Krapine na Hrvaškem zgodila huda prometna nesreča. Povzročil jo je 14-letni fant, ki je vozil avtomobil. Medtem ko je bil ta le lažje poškodovan, se je v nesreči hudo poškodoval sopotnik – njegov 46-letni oče, piše Index.hr.

14-letni voznik se je zaradi neprilagojene hitrosti zaletel v armaturne mreže in podporni zid ob cestišču. Vozil je pod vplivom alkohola (v krvi je imel 1,29 promila). Po neuradnih informacijah je bil pod vplivom alkohola tudi njegov oče.

Trk je moral biti zelo silovit, navaja Index.hr, reševalci so namreč morali uporabiti reševalne škarje, da so očeta osvobodili iz vozila. 46-letnika, ki je med drugim utrpel poškodbe mehurja in aorte, so odpeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Zabok.

Zoper 14-letnika so podali kazensko prijavo na Državno odvetništvo za mladoletne v Zagrebu. V obravnavo primera bo vključen tudi center za socialno delo.