Specialci v okolici Novega mesta prijeli 85-letnika, ki je grozil s pištolo

Črna kronika 04. Feb 202216:55 > 17:56 0 komentarjev
policija
Borut Živulović/BOBO

Novomeški policisti so nekaj po 9. uri na številko 113 prejeli informacijo, da je moški grozil in streljal proti ljudem na območju Zbur. Ob zbiranju obvestil o dogodku ter preverjanju okoliščin so ugotovili, da gre za 85-letnega moškega, ki je s plašilno pištolo grozil tudi policistom. V akcijo so se vključili tudi specialci, ki so moškega prijeli.

Kot so sporočili s Policijske uprave Novo mesto, je moški zagrozil tudi policistom ter jim tako preprečil izvedbo uradne naloge. Zaradi suma, da je moški oborožen in nevaren, so policisti v skladu s predvidenimi postopki preventivno zavarovali širše območje okoli hiše ter preprečili dostop. Poleg novomeških policistov in kriminalistov so sodelovali še policisti z dronom, ki so pomagali spremljati dogajanje okoli hiše in nadzorovati območje.

Policisti specialne enote so nekaj pred 13. uro vstopili v hišo in moškega, s katerim so bili v stiku tudi policijski pogajalci, prijeli. Pred tem je iz hiše odvrgel pištolo in se mirno predal. Kasneje so ugotovili, da naj bi šlo za plašilno pištolo, v imitaciji prave pištole.

Komisija sektorja kriminalistične policije opravlja ogled kraja, o dogodku so obvestili dežurnega preiskovalnega sodnika in okrožnega državnega tožilca, so še dodali z uprave.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!