Incident v Dobruški vasi: grožnja z orožjem, napad na policijo in iskalna akcija

Črna kronika 21. Sep 202310:00 4 komentarji
Avtomobil slovenske policije
Foto: PROFIMEDIA

V sredo popoldne je moški v Dobruški vasi skušal preprečiti izvedbo zemeljskih del na zasebnem gradbišču. Lastniku je grozil z orožjem, napetost pa se je stopnjevala tudi po prihodu policistov. Večje število vaščanov je namreč policistoma skušalo preprečiti, da bi osumljenca prijela.

V sredo okoli 13. ure je v Dobruški vasi osumljenec poskušal preprečiti izvedbo zemeljskih del na zasebnem zemljišču. Lastniku zemljišča je zagrozil tudi z orožjem, zato ga je ta prijavil policiji.

A zadeva se kljub prijavi ni umirila. Prišla sta policista, a ju je med delom večje število prebivalcev naselja napadlo in poskušalo preprečiti prijetje osumljenca. Dva občana sta policistki in policistu priskočila na pomoč, vendar so napadli tudi njiju. Na pomoč je policija takoj napotila več policijskih patrulj, policisti so na kraju odvzeli prostost štirim osumljencem.

V nadaljevanju so začeli iskati osumljenca, ki je s kraja pobegnil. Pri iskanju so sodelovali tudi policisti drugih policijskih postaj Policijske uprave (PU) Novo mesto, kriminalisti, vodniki službenih psov, območje so pregledovali tudi s policijskim helikopterjem.

“Izsledili in prijeli so tudi petega osumljenca in ga prav tako pridržali. Vseh pet osumljencev je še vedno v pridržanju. Lažje poškodovane – oškodovanca, policistko in policista so reševalci oskrbeli, vsi so že v domači oskrbi. Policisti so med preiskavo našli in zasegli tudi zračno puško, s katero je osumljenec grozil,” so sporočili z novomeške policijske uprave.

Intenzivna kriminalistična preiskava še poteka, kriminalisti ugotavljajo vse okoliščine, po zaključeni preiskavi pa bodo zoper pet osumljencev podali kazenske ovadbe.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje