Na obali med Fieso in Piranom mimoidoči našli podhlajenega moškega

Črna kronika 16. Apr 202308:44 0 komentarjev
reševalni obroč
simbolična slika/Profimedia

Gasilci Gasilske brigade Koper so pomagali podhlajenemu moškemu, ki so ga ob obali med Fieso in Piranom pozno zvečer našli mimoidoči.

Mimoidoči so ob sprehajalni poti med Fieso in Piranom ob 22.47 našli podhlajeno osebo, po naših informacijah je šlo za moškega.

Kot je na N1 povedal vodja izmene Gasilske brigade Koper, ki je bila vpoklicana na pomoč, se je nekje med Fieso in Piranom moškemu zataknila mreža, pri čemer je padel s čolna. Poskušal se je vrniti na čoln, a neuspešno, zato je priplaval na obalo, kjer so ga našli mimoidoči in poklicali 112. Po informacijah Uprave za zaščito in reševanje Koper je bila oseba približno tri ure v vodi, zato je bila podhlajena.

Gasilci gasilske brigade Koper so mu nudili pomoč, mu pomagali, da se preobleče in ga zavili v odeje ter nudili pomoč reševalcem pri prenosu osebe do reševalnega vozila. Podhlajena oseba je bila prepeljana v Splošno bolnišnico Izola, čoln pa so pomorski policisti odvlekli v piranski mandrač. O dogodku je bila obveščena Uprava Republike Slovenije za pomorstvo-URSP.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!