Na Pragerskem našli 200-kilogramsko bombo, železniški promet začasno ustavljen

Črna kronika 14. Maj 202214:54 > 17:22 0 komentarjev
Bomba
Miloš Vujinović/Bobo

Na Pragerskem so našli 200-kilogramsko neeksplodirano bombo iz druge svetovne vojne. Pirotehnik je bombo že deaktiviral ter jo varno odstranil. Železniški promet je bil začasno ustavljen, mariborski policisti pa so občane prosili, naj se lokaciji ne približujejo.

Na delovišču v bližini železniške postaje Pragersko so dopoldne našli neeksplodirano bombo iz druge svetovne vojne. 200-kilogramska bomba je dolga približno en meter in ima premer 25 centimetrov.

Poleg policistov je na kraj okoli 10. ure prišel tudi dežurni pirotehnik iz Uprave za zaščito in reševanje Murska Sobota. Pirotehnik je bombo deaktiviral na kraju ter jo odstranil, odstranitev pa je potekala brez posebnosti, so sporočili s Policijske uprave (PU) Maribor.

Policija je najdišče ustrezno zavarovala, Slovenske železnice pa so začasno ustavile promet na relaciji Pragersko-Ptuj. Neposredne nevarnosti zaradi deaktivacije za okolico ni bilo. Kljub temu, zaradi zagotavljanja varnosti, je policija apelirala na vse, da se pred odvozom ne približuje lokaciji najdbe.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!