Zaradi groženj z bombo več evakuacij na sodiščih po središču Ljubljane

Črna kronika 07. Mar 202210:07 > 13:23 1 komentar
Metka Prezelj

"Nekaj po 9. uri smo prejeli anonimno obvestilo, da se v stavbi sodišča nahajajo nevarni predmeti," so sporočili z ljubljanske policijske postaje. Posledično so preventivno izpraznili stavbe okrožnega in okrajnega sodišča v središču Ljubljane. Neuradno naj bi policija dobila obvestilo, da so v stavbah bombe. A kot se je kasneje izkazalo, je šlo le za lažni alarm.

Zaradi grožnje z bombo so policisti evakuirali sodno stavbo v središču Ljubljane, v kateri je poleg sodišča tudi Policijska postaja Ljubljana Center. Kot nam je pojasnil Tomaž Tomaževic, predstavnik za odnose z javnostmi PU Ljubljana, so policisti območje zavarovali, nato pa so stavo pregledali. Evakuirani so ta čas čakali pred stavbo okrožnega sodišča.

Kot so kasneje sporočili s PU Ljubljana, med pregledom stavb nevarni predmeti niso bili najdeni. Policisti sicer nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o zaznanih sumih kaznivega dejanja zlorabe znamenj za pomoč in nevarnost obvestili pristojno državno tožilstvo.

Metka Prezelj

V zadnjem delu stavbe okrožnega sodišča je policijska postaja Ljubljana – center, ki so jo prav tako izpraznili (na fotografiji spodaj).

Metka Prezelj

Policisti so zavarovali tudi območje okrajnega sodišča na Miklošičevi ulici.

Metka Prezelj

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje