Pokojni, ki so ga našli na območju Nove Gorice, je 26-letni Slovenec

Črna kronika 12. Jan 202215:31 > 16:12
Policijski trak
Fotografija je simbolična. Foto: BOBO

V Novi Gorici so v torek zjutraj tik ob državni meji našli moško truplo. Poleg pokojnega je bilo tudi kolo. Policisti so sporočili, da je bila ugotovljena identiteta pokojnega – gre za 26-letnega slovenskega državljana. Sodno obdukcijo bodo opravili na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, kjer bodo ugotovili vzrok smrti pokojnega.

Že v torek, 11. januarja, smo poročali, da so bili policisti PU Nova Gorica zjutraj obveščeni o najdbi neznanega moškega, ki ni kazal znakov življenja, na potki nad železniškim predorom tik ob državni meji na območju Nove Gorice.

Poleg kriminalistov in policistov so na kraj prišli slovenski in italijanski reševalci. Zdravnica zdravstvenega doma v Novi Gorici je na kraju potrdila smrt moškega.

Preiskovalna sodnica okrožnega sodišča in okrožna državna tožilka sta si ogledali kraj najdbe trupla. Preiskovalna sodnica je odredila sodno obdukcijo, ki jo bodo opravili na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, kjer bodo ugotovili vzrok smrti pokojnega.

Včeraj identiteta pokojnega še ni bila znana, a danes so s PU Nova Gorica sporočili, da so ugotovili, da gre za 26-letnega slovenskega državljana. O najdbi trupla so bili obveščeni tudi italijanski varnostni organi, ki pri preiskavi intenzivno sodelujejo s slovensko policijo.

Drugih podrobnosti še niso posredovali zaradi interesa kriminalistične preiskave in ugotavljanja vseh okoliščin smrti.