V stavbi v središču Ljubljane pod močnim deževjem popustil leseni strop

Črna kronika 14. Dec 202318:54 > 19:07 3 komentarji
Stavba v centru Ljubljane, kjer se je podrl tram
Stavba v centru Ljubljane, kjer se je podrl tram (Foto: Google Zemljevidi)

V večstanovanjski stavbi središču Ljubljane se je zaradi zamakanja porušil leseni strop. Posredovali so gasilci, ki so podprli strop in ostrešje prekrili s PVC folijo. Po prvih informacijah poškodovanih ni bilo.

Zaradi zamakanja se je danes v stari Ljubljani porušil leseni strop v večstanovanjski hiši, kjer deluje tudi lokal. Kot poroča uprava za zaščito in reševanje, se je ob 12.43 na Starem trgu usločil in deloma porušil leseni strop s peščenim nasutjem in ometom. Policijska uprava (PU) Ljubljana je pojasnila, da se je v enem izmed stanovanj prelomil leseni tram, ki je padel na tla. Stanovanje je bilo v tem času prazno, v dogodku ni bil nihče poškodovan.

Na kraju dogodka so posredovali gasilci Gasilske brigade Ljubljana, ki so izklopili elektriko in podprli strop v prostoru. S PVC folijo so prekrili okoli 100 kvadratnih metrov ostrešja. Tako so začasno zavarovali prostore do trajne ureditve v pristojnosti lastnika oziroma upravnika objekta.

Po prvih podatkih je do zrušitve trama prišlo zaradi njegove dotrajanosti. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka, so še zapisali.

Lastniki stavbe se sicer že sedem let dogovarjajo o obnovi strehe, poroča portal 24ur.com. Pred leti so strošek obnove ocenili med 50.000 in 70.000 evrov, a do obnove zaradi spomeniškega varstva stavbe v stari Ljubljani ni prišlo. Na zadnje so o obnovi strehe govorili novembra, ko je bil strošek ocenjen na 300.000 evrov, še piše omenjeni portal.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje