V torkovi nesreči umrl 61-letni voznik madžarskega tovornega vozila

Črna kronika 04. Maj 202209:32 > 12:14
policija
Žiga Živulovič jr./BOBO

V torkovi prometni nesreči na štajerski avtocesti med odsekoma Celje Center in Lopata je umrl 61-letni voznik madžarskega tovornega vozila s priklopnikom, ki je nesrečo povzročil.

V prometni nesreči, ki se je v torek okoli 10.30 zgodila na štajerski avtocesti med odsekoma Celje Center in Lopata, je umrl povzročitelj nesreče, 61-letni voznik madžarskega tovornega vozila s priklopnikom, ki je v trčenju zagorelo, so danes sporočili s Policijske uprave Celje.

V nesreči so bila udeležena štiri tovorna vozila, zgodila pa se je, ko je 61-letni voznik, ki je vozil po desnem prometnem pasu, silovito trčil v drugo madžarsko tovorno vozilo. Voznik tega vozila je pred njim ustavil zaradi stoječe kolone, ki je nastala zaradi jutranje prometne nesreče na ljubljanskem območju. Po trčenju je madžarsko tovorno vozilo odbilo še v tovorno vozilo slovenskega voznika ter nato še v tovorno vozilo slovenske voznice.

V trčenju je tovorno vozilo povzročitelja zagorelo, ogenj pa se je razširil še na drugo madžarsko tovorno vozilo. Povzročitelj prometne nesreče, 61-letni madžarski voznik, je zaradi hudih poškodb umrl na kraju prometne nesreče, ostali trije udeleženi vozniki v nesreči niso bili poškodovani.

Ogled kraja prometne nesreče, ki sta se ga udeležila preiskovalni sodnik in državna tožilka, so opravili policisti specializirane enote avtocestne policije Celje. Zaradi ogleda in odstranjevanja posledic prometne nesreče je bila avtocesta na omenjenem odseku dobre tri ure zaprta za ves promet.

Letos je v prometnih nesrečah na območju Policijske uprave Celje umrlo pet ljudi, so v današnjem sporočilu za javnost še navedli na upravi.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.