Nalet več tovornjakov: ena oseba umrla, avtocesta ponovno odprta

Črna kronika 03. Maj 202211:07 > 17:30
Viadukt Slatina
Prometno informacijski center

Na štajerski avtocesti sta se pri Celju zgodili dve prometni nesreči. V prvi so trčila štiri tovorna vozila, ena oseba je umrla. V drugi prometni nesreči pa naj bi po prvih podatkih trčila tri tovorna vozila. Avtocesta proti Ljubljani je ponovno odprta. Nastal je daljši zastoj tovornih vozil.

Policija je bila okoli 10.30 obveščena, da je na avtocesti med izvozoma Celje Center in Lopata proti Ljubljani prišlo do naleta štirih tovornih vozil. Ena oseba je v trčenju umrla, so sporočili s celjske policijske uprave.

Nekaj čez 11. uro pa je na avtocesti med Dramljami in počivališčem Zima proti Ljubljani še en nalet. Po prvih podatkih policije so trčila tri tovorna vozila. Po prvih podatkih v trčenju naj ne bi bil nihče huje poškodovan, so sporočili s policije.

Avtocesta med Dramljami in počivališčem Zima proti Ljubljani je ponovno odprta, ostaja pa zaradi prometne nesreče zaprt vozni pas. Obvoz za osebna vozila je še vedno možen po cesti Slovenske Konjice – Celje center. Nastal je daljši zastoj tovornih vozil, skupaj dolg več kot 20 km. Za tovorna vozila nad 7,5 tone je obvoz priporočen skozi Hrvaško na relaciji Maribor – Ptuj – Gruškovje – Zagreb – Obrežje – Ljubljana.

Zastoji nastajajo na avtocesti pred izvozom Slovenske Konjice proti Ljubljani ter na regionalni cesti Slovenske Konjice – Celje.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.