Voznica med prehitevanjem trčila v kolesarja, ki je umrl na kraju

Prometna nesreča
Fotografija je simbolična (Foto: Žiga Živulović jr./BOBO)

Na cesti Škofja Loka-Železniki se je zjutraj zgodila smrtna prometna nesreča. Trčila sta kolesar in avtomobil, kolesar je umrl na kraju nesreče. Na kraju nesreče promet poteka izmenično enosmerno.

Pri Selcih se je zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl kolesar. Nesreča, v kateri sta trčila avtomobil in kolesar, se je zgodila okoli 8. ure zjutraj na cesti Škofja Loka-Železniki. Udeleženca sta vozila vsak po svoji strani ceste, drug proti drugemu. Voznica avtomobila je začela prehitevati avtomobil pred seboj, ob tem manevru voznice pa sta dva kolesarja, ki sta vozila po nasprotnem voznem pasu, trčila med seboj. Pri tem je drugi kolesar padel, za tem je vanj trčila voznica avtomobila. Kolesar je umrl na kraju nesreče, so sporočili iz Policijske uprave Kranj.

Policisti so zasegli vozilo, odrejen je bil tudi izvedenski pregled. Voznici so odredili strokovni pregled. Policija proti njej vodi postopek v smeri kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa. Zbiranje obvestil in preiskava še potekata.

Na kraju nesreče promet trenutno še poteka izmenično enosmerno. Po podatkih prometno-informacijskega centra je na tem območju zgoščen promet.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.