Ameriški proizvajalec čipov z močno rastjo prihodkov, a manjšim dobičkom

Gospodarstvo 03. Avg 202208:31
Delite:
AMD
Foto: Profimedia

Ameriški proizvajalec čipov AMD je v drugem letošnjem četrtletju ustvaril 447 milijonov dolarjev čistega dobička, kar je precej manj kot v drugem četrtletju lani, ko je zaslužil 710 milijonov dolarjev. Prihodki so medtem narasli za kar 70 odstotkov na 6,55 milijarde dolarjev.

Prilagojeni dobiček je znašal 1,05 dolarja na delnico. AMD je presegel pričakovanja analitikov Wall Streeta, delnice pa so se kljub temu pocenile, saj v prihodnje pričakuje slabšo prodajo čipov za osebne računalnike.

AMD v tekočem tretjem četrtletju pričakuje 6,7 milijarde dolarjev prihodkov, Wall Street pa upa na 6,8 milijarde prihodkov.

Prodaja čipov za podatkovne centre in večje računalnike je od drugega četrtletja lani narasla za 83 odstotkov na 1,5 milijarde dolarjev, prodaja čipov za igralne konzole in podobne zadeve za 32 odstotkov na 1,7 milijarde dolarjev, prodaja čipov za osebne računalnike pa za 25 odstotkov na 2,2 milijarde dolarjev. Prodaja čipov za avtomobile in omrežja pa je navrgla 1,3 milijarde dolarjev prihodkov.

Delnice AMD so se do konca rednega dela borznega trgovanja v torek podražile za 2,59 odstotka, v podaljšanem trgovanju po objavi poslovnih rezultatov pa pocenile za 6,94 odstotka na 92,40 dolarja.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar