Kakšno bo vreme ta konec tedna

Slovenija 15. Okt 202201:00
jesen
PROFIMEDIA

Sobota bo sprva pretežno oblačna in meglena, čez dan se bo jasnilo.

V soboto bo sprva pretežno oblačno in marsikje po nižinah megleno. Čez dan se bo postopno jasnilo. Popoldne bo ponekod zapihal jugozahodni veter, napoveduje Agencija RS za okolje (Arso).

Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 10, ob morju okoli 12 stopinj Celzija. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 22 stopinj Celzija.

V nedeljo bo na Primorskem in Notranjskem zmerno do pretežno oblačno, drugod bo pretežno jasno z nekaj jutranje megle. Čez dan bo ponekod pihal šibak jugozahodni veter.

V ponedeljek in torek bo precej jasno, zjutraj in dopoldne bo po nižinah megleno.

Nad južno Evropo in Alpami je območje visokega zračnega tlaka. V višinah k nam od zahoda doteka razmeroma suh zrak, pri tleh pa se ob šibkem vetru vzhodnih smeri še zadržuje dokaj vlažen zrak.

Kakšno bo vreme od 18. do 23. oktobra?

V torek bo k nam od zahoda še dotekal suh in dokaj topel zrak. V sredo se bo prek srednje Evrope proti Črnemu morju pomikala vremenska motnja, ki pa nas bo le opazila. Od četrtka do sobote kaže na suho vreme, v nedeljo pa se verjetnost padavin predvidoma poveča.

V torek in večji del srede bo dokaj sončno in toplo z jutranjo meglo po nižinah. V sredo zvečer in v noči na četrtek bo v notranjosti lahko nastala kakšna ploha. Od četrtka do sobote bo deloma jasno z občasno povečano oblačnostjo in nekoliko hladneje. V nedeljo kaže na prehod vremenske motnje z nekaj dežja, še napoveduje Arso.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.