Borut Pahor: “Od sogovornikov pričakujem, da se bodo odrekli nasilju”

Slovenija 16. Sep 202113:32 > 14:20 1 komentar
Borut Pahor
Borut Živulović/BOBO

"Dialog in protesti ja, nasilje ne. O tem moramo biti popolnoma enotni, ker nasilje ogroža vse nas. Vsa različna stališča lahko svobodno izrazimo le na dostojen in miren način," je včerajšnje izgrede, ki so se odvili po protestnih zoper protikoronske ukrepe, komentiral predsednik republike Borut Pahor.

Predsednik republike Borut Pahor je obsodil včerajšnje izgrede, v katerih je bilo poškodovanih sedem policistov. “Sinočnji izgredi ne smejo naleteti na našo ravnodušnost, kaj šele na razumevanje ali odobravanje,” je sporočil.

Upoštevajoč različna mnenja o ukrepih za preprečevanje širjenja koronavirusa, je Pahor spomnil, da je 28. aprila letos oziroma takoj ko so zdravstvene razmere to dopuščale, na prošnjo predstavnikov civilnih iniciativ, ki nasprotujejo cepljenju in drugim ukrepom, sestankoval z njimi.

Borut Pahor
Urad predsednika RS

“Poslušal sem njihova mnenja in jim povedal, da sem jih sprejel zato, ker menim, da mora potekati dialog o teh vprašanjih. Dejal pa sem, da popolnoma zaupam strokovnim odločitvam v boju z epidemijo, in k temu pozivam tudi ostale,” je sporočil.

Kot je poudaril, je “odločilnega pomena, da kot skupnost ostanemo skupaj”. Prav tako je izrazil pripravljenost na dialog o pomembnih vprašanjih. “Razumem tudi, da smo spričo težav in omejitev, ki jih virus prinaša v naša življenja, vsi utrujeni in marsikomu zmanjka potrpljenja. Vendarle pa od sogovornikov upravičeno pričakujem, da se bodo odrekli vsakršnemu nasilju,” je sklenil.

Več o dogajanju na izgredih:

>> NA IZGREDIH POŠKODOVANIH SEDEM POLICISTOV
>>MINISTER HOJS O IZGREDIH: “POLICIJA JE BILA PRIPRAVLJENA”
>> KDO SO IZGREDNIKI, KI SO SE POMEŠALI MED PROTESTNIKE
>> NASILNI IZGREDI: KOGA OBRAVNAVA POLICIJA
>> JUTRO PO IZGREDIH: KAKO JE VIDETI PARLAMENT
>> NOVI POSNETKI VČERAJŠNJIH IZGREDOV
>> IZGREDI V LJUBLJANI: SOLZIVEC IN VODNI TOP, VEČ POŠKODOVANIH POLICISTOV
>> IZGREDNIKI METALI SMETNJAKE, PO ZRAKU LETELE BAKLE
>> TRENUTEK, KO SO V PARLAMENT PRILETELE PRVE BAKLE
>> POLICIJA PO LETU DNI ZNOVA UPORABILA VODNI TOP
>> POLICIJA ZARADI NEMIROV KLICALA REZERVE
>> JANŠA: VLADA NE BO POPUŠČALA NOBENIM PRITISKOM

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje