Borut Rončević postal v. d. direktorja raziskovalnega zavoda Rudolfovo

Slovenija 29. Mar 202220:28 > 20:28 1 komentar
Borut Rončević
Žiga Živulović/BOBO

Vršilec dolžnosti direktorja javnega raziskovalnega zavoda Rudolfovo bo postal Borut Rončević. Svoj mandat bo pričel prvega aprila, trajal pa bo do imenovanja direktorja oziroma največ eno leto.

Vlada je na dopisni seji za vršilca dolžnosti direktorja javnega raziskovalnega zavoda Rudolfovo imenovala Boruta Rončevića. Funkcijo bo nastopil prvega aprila, njegov mandat pa bo trajal do imenovanja direktorja, vendar največ eno leto.

Sklep o ustanovitvi javnega raziskovalnega zavoda Rudolfovo v Novem mestu je vlada sicer sprejela pred slabim tednom. Kot so ob sprejetju sklepa dejali na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, bo novi zavod s tehnološkim znanjem ustvarjal ekosistem novih inovativnih malih in srednjih podjetij, ki bodo jugovzhodni Sloveniji dala stabilnost, kakovostna delovna mesta in gospodarsko blaginjo.

Zavod Rudolfovo bo prvi javni raziskovalni zavod v jugovzhodni Sloveniji, z njim pa želijo omogočiti sodelovanje z že obstoječimi podjetji, povečati javna vlaganja v regijsko razvojno družbo in število raziskovalcev v regiji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje