Eden prometno najbolj obremenjenih dni: okoli Ljubljane že ves dan zastoji

Slovenija 09. Maj 202415:09 0 komentarjev
zastoj, primorska avtocesta
Fotografija je simbolična. (Vir: @promet_si/Twitter)

Darsove napovedi so se uresničile, saj zaradi praznika v več sosednjih državah na slovenskih cestah že ves dan nastajajo zastoji. Gre za enega prometno najbolj obremenjenih dni v letu. Največ prometa je v okolici Ljubljane in na primorski avtocesti proti Kopru.

Današnji četrtek od voznikov na slovenskih cestah zahteva jeklene živce, saj kristjani obeležujejo praznik gospodovega vnebohoda. V številnih evropskih državah je zato danes dela prost dan, ponekod pa tudi začetek šolskih počitnic.

Današnji dan velja za enega najbolj obremenjenih v letu. Na Darsu so gnečo napovedali vnaprej, napoved pa se je uresničila.

Največ prometa je v okolici Ljubljane, kjer že od jutra nastajajo zastoji. Stanje se utegne med popoldnevom še poslabšati.

Najdaljše kolone so vzdolž obeh krakov zahodne in južne ljubljanske obvoznice proti Kopru. Na zahodni ljubljanski obvoznici gneča sega do razcepa Koseze, kjer je promet oviran tudi zaradi del. Na južnem kraku obvoznice zastoj sega do priključka Rudnik.promet ljubljana

Stanje okoli Ljubljane ob 15. uri (Foto: Posnetek zaslona/PIC)Promet na primorski avtocesti iz Ljubljane proti Kopru se sprosti šele za priključkom Brezovica. Potovalni čas iz Gorenjske in Dolenjske proti Kopru je po napovedih prometnoinformacijskega centra daljši za približno 40 minut.

Gneča na primorski avtocesti proti Hrvaški znova nastane pred priključkom Kastelec. Tam je približno tri kilometre dolg zastoj, pot potovanja pa se podaljša za približno 20 minut.

Zaradi popoldanske prometne konice so kolone tudi na severni ljubljanski obvoznici proti Štajerski in na dolenjski avtocesti proti Hrvaški tik za razcepom Malence.

Promet je zaradi zasedene obvoznice zgoščen tudi znotraj Ljubljane. Zastoji nastajajo predvsem na cestah ob zahodni in južni obvoznici. Zaradi gneče, ki vsako poletje nastaja v okolici Ljubljane, je minister za javno upravo Franc Props včeraj javne uslužbence pozval, naj na kritične dni delajo od doma.

Spomnimo, na kritične datume je Dars vnaprej opozoril v dopisu. Med bolj kritičnimi datumi, ki nas čakajo v tem mesecu, so še: 17. maj (gre za petek pred binkoštnimi prazniki), 20. maj (binkoštni ponedeljek) in 30. maj (praznik svetega rešnjega telesa).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!