Fajon in Prednik s predsednico republike tudi o zdravstvu

Slovenija 24. Jan 202315:22 0 komentarjev
Predsednica Natasa Pirc Musar na pogovor sprejela predsednico SD Tanjo Fajon in Janija Prednika.
Bor Slana/STA/Urad Predsednice

Predsednica republike Nataša Pirc Musar je danes nadaljevala srečanja s predstavniki parlamentarnih strank. V predsedniški palači je gostila predsednico SD Tanjo Fajon in vodjo poslanske skupine Janija Prednika, pogovori pa so tekli predvsem o zdravstveni reformi in morebitnih spremembah ustave.

Predsednica republike Nataša Pirc Musar se je danes srečala s predsednico SD Tanjo Fajon in vodjo poslanske skupine Janijem Prednikom. Spregovorili so o izzivih zdravstvene reforme, morebitnih spremembah ustave, predvsem v luči imenovanja funkcionarjev s strani predsednice republike, dotaknili pa so se tudi vprašanj političnega sistema in pokrajin.

Kot so sporočili iz urada predsednice, so se sogovorniki strinjali, da je komunikacija med različnimi akterji oblasti pomembna za učinkovito in uspešno delovanje države.

Gre sicer za eno izmed srečanj, ki jih je predsednica Pirc Musar pripravila s prvaki parlamentarnih strank in vodji poslanskih skupin. Pretekli teden se je predsednica tako že srečala s predsednikom Gibanja Svoboda in vlade Robertom Golobom ter vodjo poslanske skupine Svoboda Borutom Sajovicem. Poudarek srečanja je bil pogovor o strateških temah, o katerih je potreben konsenz za prihodnost Slovenije.

Pirc Musar je opravila pogovore tudi s predstavniki opozicijskih strank, in sicer s predsednikom SDS Janezom Janšo in vodjo poslanske skupine SDS Jelko Godec ter predsednikom NSi Matejem Toninom in vodjo poslanske skupine NSi Janezom Ciglerjem Kraljem. S predstavniki opozicije je pogovor med drugim tekel tudi o zdravstveni reformi.

V ponedeljek pa je predsednica gostila koordinatorja Levice Luko Mesca in vodjo poslanske skupine Levica Mateja Tašnerja Vatovca. Na srečanju pa so med drugim spregovorili o morebitnih ustavnih spremembah, zdravstveni reformi ter podnebni politiki in zeleni prihodnosti

V sredo se bo Pirc Musar ob 11. uri srečala še predstavnikoma italijanske in madžarske narodne skupnosti Felicejem Žižo in Ferencem Horvathom.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!