Fotopub, ki ga je vodil Smodej, neznanci preimenovali v Obup (VIDEO)

Slovenija 29. Avg 202214:50 1 komentar

Razstavni prostor Fotopub, v katerem naj bi se dogajale zloglasne zabave kulturnika Dušana Josipa Smodeja, je od nedavno preimenovan v Obup.

Po družbenih omrežjih je zakrožil posnetek, kako je neznana oseba delno odstranila in pomešala črke, tako da je na pročelju prostora Fotopub ob Tivolski cesti v Ljubljani, v katerem naj bi se dogajale zloglasne zabave Dušana Josipa Smodeja, odslej viden le še napis Obup.

Direktor novomeškega festivala Fotopub Dušan Josip Smodej, ki je prostore odprl tudi v Ljubljani ob Tivolski cesti, naj bi bil vpleten v spolne in finančne zlorabe. Številne izpovedi domnevnih žrtev so se pred tedni začele pojavljati na družbenem omrežju Instagram na profilu pod imenom proti_nasilju_dusana_smodeja, v anonimnih pričevanjih pišejo tudi o  nezaželeni omamljenosti deklet, ki naj bi bila tudi spolno zlorabljena.

Spomnimo, da so se pred dnevi pojavile težave z omenjenim profilom. Prejšnji četrtek je bil profil dvakrat umaknjen, a je bil isti dan ponovno aktiviran. Več o tem lahko preberete TU.

Policija od pojave profila zbira obvestila o morebitnih kaznivih dejanjih in še naprej poziva k prijavam. Žrtve se v stiski lahko obrnejo tudi na Društvo SOS, Društvo za nenasilno komunikacijo in Pravni center za varstvo človekovih pravic in okolja – PIC, kjer bodo dobile možnost zastopnika, lahko se dogovorijo tudi za anonimno ali skupinsko svetovanje. Za pomoč pri omenjenih organizacijah lahko žrtve zaprosijo tudi, če ne načrtujejo prijave na policijo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.