Gasilci hvaležni za izjemen odziv ljudi, donacij hrane trenutno ne potrebujejo

Slovenija 21. Jul 202211:31 > 12:06 0 komentarjev
Požar na Krasu
Denis Sadiković/N1

Ob požarih na Krasu, ki so zaznamovali zadnjih nekaj dni, so družbena omrežja preplavili zapisi o podpori gasilcem, tudi v obliki donacij hrane in vode. Ljudje so jim dostavljali energijske ploščice, hrano, vodo. Iz štaba sporočajo, da je za gasilce poskrbljeno in da tovrstnih donacij ne potrebujejo (več).

Kot pravi predstavnik Civilne zaščite za severno Primorsko Ervin Čurlič, je bil odziv ljudi v preteklih dneh izjemen. “Pomagati so želeli s hrano, vodo, celo s prenočišči,” našteva in dodaja, da donacij vode in hrane ne potrebujejo (več). “Gasilci in vsi, ki sodelujejo pri intervenciji na Krasu, se iskreno zahvaljujejo prav vsem za skrb in podporo, tudi za poslano hrano, vodo, energijske ploščice, sladkarije. Obenem iz štaba operacije sporočajo, da imajo trenutno za vse gasilce na voljo dovolj hrane, tudi tople, vode in tudi energijskih pripomočkov,” še pove.

Težava sta bila po njegovih besedah samo prva dneva, sploh nedelja, ko so tudi trgovine zaprte in je bilo že zagotoviti sendviče za vse izziv. Oskrbo je sprva koordiniral občinski štab Civilne zaščite Miren – Kostanjevica, ker pa gre za velik logistični zalogaj, je koordinacijo nato prevzela vojska.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!