Konec tedna pričakujte gnečo proti Obali in Hrvaški

Slovenija 24. Jun 202215:24 > 21:46 0 komentarjev
Bleiweisova promet
Aljaž Uršej/N1

Ob začetku poletnih počitnic je ta konec tedna pričakovati povečan promet proti Primorski in na mejnih prehodih s Hrvaško. Zastoji bodo jutri in v nedeljo možni v obe smeri na relaciji do Obale in Hrvaške.

Ob začetku šolskih počitnic smo vstopili tudi v poletno turistično sezono. Vse do ponedeljka je pričakovati močno povečan promet na cestah proti Primorski in na mejnih prehodih s Hrvaško. Zastoji so v soboto in nedeljo na relaciji do slovenskega in hrvaškega Primorja možni v obe smeri. Vozite s primerno varnostno razdaljo in v zastojih oblikujte reševalni pas.

Na prometnoinformacijskem centru ob tem še opozarjajo, da je vedno treba računati na običajne prometne konice, upočasnjen promet z občasnimi zastoji na cestah proti večjim mestom, občasna dela, tranzitne oziroma turistične voznike, bolj polna počivališča ter daljši čas potovanja, predvsem pa zelo visoko gostoto prometa.

Policija udeležencem cestnega prometa svetuje, da spremljajo prometne informacije in se, če je le mogoče, odpravijo na pot takrat, ko na cestah ni zastojev. “Spoštujte prometne predpise, še posebej ob zastojih, in bodite strpni. S seboj vzemite zadostno količino brezalkoholnih osvežilnih pijač in se pogosteje kot sicer ustavite ter naredite odmor. Če jemljete zdravila, jih ne pozabite vzeti s seboj,” še dodajajo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!