Godec se je zahvalila koaliciji: Upam, da so tokrat naprave pravilno delovale

Slovenija 24. Nov 202316:40 2 komentarja
Jelka Godec
Denis Sadiković / N1

Koalicijski poslanci so soglasno podprli opozicijski amandma o uskladitvi višine socialnih transferjev, medtem ko sta SDS in NSi glasovanje obstruirali. Vodja poslancev SDS Jelka Godec se je ob tem zahvalila koalicijskim kolegom. "Upamo, da so tokrat naprave pravilno delovale in da jim ni zagodel kozmični dež," je dodala.

Predsednica državnega zbora in vodje poslanskih skupin so danes ponovno razpravljali o zapletu pri glasovanju, ki se je zgodil v sredo zvečer. Ker vodjem poslanskih skupin ni uspelo doseči konsenza o tem, kaj se je zgodilo, so odločitev o ponovnem glasovanju preložili na predsednico državnega zbora Urško Klakočar Zupančič.

Predsednica DZ je kasneje med sejo poslancem dejala, da bodo glasovanje o amandmaju SDS in NSi, s katerim bi socialne transferje v celoti uskladili z inflacijo, ponovili. Poslanci SDS in NSi so nadaljevanje glasovanj obstruirali. Po odhodu opozicijskih poslancev iz dvorane so koalicijske stranke soglasno podprle opozicijski amandma.

Po potrditvi opozicijskega amandmaja se je vodja poslanske skupine SDS Jelka Godec zahvalila koaliciji. “Potem ko smo v tem tednu v državnem zboru spremljali pravi teater absurda, se po današnjem ponovnem glasovanju o našem amandmaju, ki je v dobro ljudi in zagotavlja usklajevanje transferjev v prihodnjih letih, zahvaljujemo koalicijskim poslancem, ki so ga podprli,” je zapisala.

“Upamo, da so tokrat naprave pravilno delovale in da jim ni zagodel kozmični dež,” je še dodala.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje