Kakšno vreme nam prinaša nov začetek tedna?

Slovenija 27. Jun 202201:00 0 komentarjev
morje, sonce, obala
Denis Sadiković/N1

Danes bo pretežno jasno in vroče. V torek, sredo in četrtek bo sončno in vroče. Verjetnost za kakšno nevihto se bo nekoliko povečala.

Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 20 stopinj Celzija. Čez dan bo večinoma jasno, čez dan bo pihal jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 30 do 37 stopinj Celzija. V torek, sredo in četrtek bo sončno in vroče. Verjetnost za kakšno nevihto se bo nekoliko povečala, napovedujejo na Agenciji za okolje (Arso). Danes in v naslednjih dneh bo predvsem po nižinah sredi dneva in popoldne velika toplotna obremenitev.

Kakšno bo vreme od 30. junija do 5. julija?

Do sobote bo v višinah proti Alpam iznad severne Afrike preko Sredozemlja dotekal zelo topel in razmeroma suh zrak. V soboto nas bo kot kaže prešla hladna fronta, ki bo ohladila ozračje, v višinah pa bodo zapihali vetrovi severnih smeri. Za fronto bomo najverjetneje prešli pod vpliv območja visoka zračnega tlaka, ki se bo iznad Atlantika in zahodne Evrope razširil k nam.

Predvidoma do sobote bo prevladovalo sončno in vroče vreme. Verjetnost vročinskih neviht bo majhna, kakšna lahko nastane predvsem v gorskem svetu. Najvišje dnevne temperature bodo po nižinah večinoma od 31 do 36 stopinj Celzija. V soboto bodo ob prehodu vremenske motnje možne krajevne nevihte, vročina bo prehodno popustila. V nadaljevanju kaže, da bo spet bolj vroče, verjetnost za večje padavine ostaja majhna.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!