Kakšno vreme nam prinaša nov začetek tedna

Slovenija 04. Apr 202201:00 0 komentarjev
Zvonček
PROFIMEDIA

Danes bo deloma sončno s spremenljivo oblačnostjo in hladnim jutrom. Pihal bo jugozahodnik. Živo srebro se bo čez dan gibalo od 7 do 12 stopinj Celzija.

Jutro bo še oblačno. Temperature bodo od -3 do 1, na Primorskem do 4 stopinj Celzija. Čez dan bo deloma sončno s spremenljivo oblačnostjo. V zahodnih krajih bo možna kakšna ploha. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 12 stopinj Celzija. V torek in sredo bo na vzhodu sončno, drugod bo občasno več oblačnosti. Pihal bo jugozahodnik, topleje bo. V četrtek kaže na deloma sončno vreme z nekaj spremenljive oblačnosti. Še bo pihal jugozahodnik, napovedujejo na Agenciji za okolje.

Kakšno bo vreme od 7. do 12. aprila

V višinah bodo prevladovali zahodni do jugozahodni vetrovi. Naši kraji bodo v šibkem območju enakomernega zračnega tlaka, središča atlantskih vremenskih motenj bodo potovala le malce bolj severno od nas. Ob koncu prihodnjega tedna kaže, da bi vpliv vremenskih motenj, z obratom vetra na sever, segel tudi nad naše kraje. Po prihodnjem vikendu kaže, da bi se nad našimi kraji spet krepilo območje visokega zračnega tlaka.

V četrtek in petek bo pihal jugozahodni veter, ki bo občasno prinesel več oblačnosti. Predvsem v hribovitih krajih zahodne Slovenije bo možna tudi kakšna kaplja dežja. Verjetnost za padavine se prihodnjo soboto in nedeljo poveča, nato pa zopet pade. Za ta čas bo razmeroma toplo, predvsem jutra ne bodo več hladna.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!