Koliko za nastop na poroki računajo Lepa Brena, Ceca, Severina, koliko Slovenci?

Slovenija 28. Okt 202305:33 6 komentarjev
Severina
Foto: PROFIMEDIA

Veliko bodočih mladoporočencev si želi, da bi jim na poroki zapela kakšna zvezda. Vendar lahko to stroške za poroko precej poviša. Odvisno od zvezde, seveda.

Poroka je za mnoge eden najpomembnejših in najlepših dni v življenju. Veliko mladoporočencev si zato želi, da bi jim na poroki zapela tudi kakšna zvezda. To pa lahko stroške poroke, ki že tako niso nizki, precej dvigne.

Koliko za nastop računajo znani pevci, pevke in ansambli? Do podatkov ni lahko priti, saj največje zvezde cenikov za nastop ne objavljajo in je cena stvar dogovora.

Visoke cene pri nas se začnejo pri 1.650 evrih

Slovenska spletna stran omisli.si piše, da boste za povprečno poroko za glasbenike odšteli 852 evrov, visoke cene pa se po njihovih podatkih začnejo pri 1.650 evrih – podatki naj bi veljali za letošnje leto. Med najdražjimi naj bi bili predvsem narodnozabavni ansambli, če si zaželite kakšno znano pevko ali pevca, bo nastop še dražji.

Spletni portal Žurnal 24 je pred štirimi leti poročal o cenah nekaterih znanih estradnikov za nastop na rojstnodnevnih zabavah, ki so sicer cenejši kot nastopi na porokah. O tem, koliko računajo za takšen nastop, so spregovorili Jasna Kuljaj, Jože Potrebuješ (Čuki), Natalija Verboten, Nuša Derenda, Rebeka Dremelj in Damjan Murko. Cene njihovih nastopov so se takrat sukale pri 1.000 evrih za solistične nastope, pa do 4.000 evrov za nastop skupine. Kot nastop se je štelo tako “presenečenje” (ena ali dve pesmi) kot polurni ali daljši nastop.

Od svojih virov, ki se ukvarjajo z organizacijo dogodkov in prireditev, pa smo izvedeli, da lahko nastop najbolj znanih slovenskih zvezdnikov zabavne glasbe in trenutno najbolj vročih na zasebnih zabavah stane tudi 15.000 evrov.

Koliko vas bodo stali znani pevci iz južne soseščine?

Nekateri pa bi si za poroko morda zaželeli tudi kakšne zvezde z območja nekdanje skupne države. Za “kraljico porok” pri naših južnih sosedih velja Maja Šuput, piše Dnevnikov Showbuzz. Za njen nastop z bendom boste morali odšteti 8.000 evrov, pevka pa poleg glasbe obljublja zabavo do zore in anekdote, ki jih boste pripovedovali še vnukom. Če želite, da se na odru pojavi še Toni Cetinski, bo treba dodati še 2.000 evrov. 10 tisoč evrov sicer Toni računa za pesem ali dve, če se pojavi sam.

Če si boste zaželeli Severine na poroki v Sloveniji, najverjetneje iz tega ne bo nič. Kot piše spletna stran Story.hr, naj bi hrvaška super zvezda na porokah pela izključno v Srbiji in Črni gori, o zneskih pa se dogovarja individualno, vendar manj kot 25.000 evrov naj ne bi računala.

Bo pa k vam morda prišla še ena diva iz naše soseščine, Neda Ukraden. Ta po pisanju portala na Hrvaškem za nastop računa 5.000 evrov.

Za največji balkanski divi, Lepo Breno in Ceco Ražnatović, morate imeti že precejšnje prihranke ali pa poroko prestavite, dokler ne boste zbrali dovolj. Srbski Blic je pred letom poročal, da je Cecin honorar za polurni nastop na poroki znašal 30.000 evrov, prav toliko pa je po pisanju portala nova.rs s petjem na poroki zaslužila Lepa Brena, le da je za ta denar nastopala celo uro. Letos naj bi po pisanju srbskega časnika Kurir Ceca z enournim nastopom na poroki zaslužila celo 50.000 evrov.

Kot je pred enim letom poročal srbski portal, je trenutno zelo vroča Aleksandra Prijović za nastop na porokah računala 10.000 evrov. Zdaj ko polni dvorane po Srbiji, Hrvaški ter Bosni in Hercegovini kot za stavo, pa je vprašanje, ali še ostaja pri tej ceni.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje