Minister med interpelacijo jedel arašide: “Gospod Hojs, nismo v kinu”

Slovenija 20. Dec 202117:36 > 17:42 4 komentarji

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je med razpravo o interpelaciji jedel arašide. Potem ko ga je podpredsednica DZ Tina Heferle opozorila, da je to neprimerno, je zapustil dvorano.

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je med interpelacijo odkorakal iz dvorane, potem ko ga je podpredsednica Državnega zbora (DZ) Tina Heferle (LMŠ) opozorila, da je to, da med govorom poslanke (Violete Tomić), jé, neprimerno.

“Gospod Hojs, nismo v kinu. Razumem, da ste cel dan tukaj, a je neprimerno, da jeste v dvorani,” so zvenele besede, ki jih je Heferle namenila Hojsu. Opozorila ga je, naj si nadene masko, in ga spomnila, da ima možnost jesti in spremljati sejo v prostoru za vlado. “V dvorani se ne jé in niste v kinu,” je dejala in komentirala, da je ministrovo dejanje “višek od viška”. Minister Hojs je medtem zapustil dvorano.

Na dogajanje v DZ se je za N1 že odzval minister Hojs. Povedal je, da je “dal v usta nekaj arašidov in so mi rekli, da se to ne spodobi”. Po njegovem, je dodal, pa je bolj spodobno, da poješ nekaj arašidov in v živo spremljaš poslance, kot pa da zapustiš dvorano.

 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje