Nekateri reševalni pas izkoriščajo za “krepitev svojega primitivizma”

Slovenija 06. Apr 202413:06 > 22:00 8 komentarjev
Iskoriščanje reševalnega pasu na avtocesti
Foto: Zavod Ustvarimo reševalni pas/FACEBOOK

Slovenske ceste so bile prvi dan vikenda v znamenju gneče. V zastojih se je ponekod čakalo tudi eno uro, a so se cestne povezave zvečer vendarle sprostile. Iz zavoda Ustvarimo reševalni pas so sporočili, da je tega večina voznikov v gneči vzdrževala, kar nekaj pa je bilo tudi posameznikov, ki so reševalni pas "vede ali nevede, izkoriščali za krepitev svojega primitivizma".

Kombinacija lepega vremena, delovnih zapor in konca šolskih počitnic v nekaterih državah je bila kriva, da so številni vozniki na slovenskih (avto)cestah v soboto obstali v kolonah.

Prometnoinformacijski center je poročal o gneči na več mestih avtocestnega križa. Pot se je ponekod podaljšala za deset, drugod pa kar za eno uro.

Zavod Ustvarimo reševalni pas je voznike pozval, naj v vsakem zastoju ustvarijo reševalni pas, saj je pri reševanju življenj lahko odločilna vsaka sekunda.

Čeprav večina voznikov ob zastoju “lepo in solidno vzdržuje reševalni pas”, so pri zavodu izpostavili tudi primere nekaterih posameznikov, ki reševalni pas “vede ali nevede, izkoriščajo za krepitev svojega primitivizma”.

“Se še kdo strinja, da so nadvozi zelo primerni tudi za opazovanje in preprečevanje prometnih prekrškarjev,” so namignili pri zavodu Ustvarimo reševalni pas.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje