Ne nasedajte, med Slovenci se na Viberju širi lažna nagradna igra

Slovenija 07. Dec 202218:03 1 komentar
viber
PROFIMEDIA

Podjetje Petrol opozarja, da je nagradna igra, ki na aplikaciji Viber sodelujočim obljublja tisoč evrov za izpolnitev vprašalnika, lažna. Uporabnike aplikacije pozivajo, naj prejete povezave ne odpirajo.

Petrol je uporabnikom Viberja poslal sporočilo, da je nagradna igra, ki preteklih nekaj dni kroži med uporabniki omrežja, lažna. Uporabniki Viberja so prejeli povezavo do nagradne igre, pri kateri naj bi sodelujoči v zameno za izpolnitev vprašalnika v imenu Petrola prejeli tisoč evrov nagrade. A na Petrolu opozarjajo, da to ne drži.

“Gre za poskus prevare, zato vam svetujemo, da prejete povezave ne odpirate in se tako zaščitite pred nevšečnostmi in morebitnimi stroški,” so zapisali.

Priložili so pravilno povezavo do njihove strani z nagradnimi igrami.

Na svojem Facebook profilu je Petrol svoje sledilce še prosil, naj objavo o tem, da gre za prevaro, delijo tudi s prijatelji.

Konec novembra je na lažna sporočila v njihovem imenu opozorila tudi Finančna uprava RS (Furs). Potem ko so prevaranti v začetku novembra v imenu Fursa pošiljali lažna sporočila, da imajo zavezanci preplačan davek, so pred dobrim tednom zaokrožile prevare, ki se nanašajo na carinske takse.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje