Objavljen nov šolski koledar: ministrov dan bo tokrat januarja

Slovenija 04. Apr 202417:20 0 komentarjev
igra na igrišču
PROFIMEDIA

Šolsko ministrstvo je objavilo šolski koledar za naslednje leto. Tako imenovani ministrov dan bo tokrat po koncu novoletnih počitnic.

Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje je objavilo koledar za šolsko leto 2024/25. Šolsko leto se bo tokrat začelo v ponedeljek, 2. 9., za razliko od letošnjega šolskega leta, ko se je na negodovanje številnih šolarjev začelo v petek.

Prve počitnice sledijo že čez dva meseca, in sicer se 28. oktobra začnejo jesenske oziroma krompirjeve počitnice. Trajale bodo do 1. novembra. Naslednje počitnice so novoletne. Začnejo se v sredo, 25. 12., in trajajo do četrtka, 2. 1.

V petek, 3. 1., pa bo tako imenovani ministrov dan, ko otroci prav tako ostanejo doma. Vse skupaj jih v šoli tako ne bo kar 12 dni.

Ministrov dan letos maja

Pravilnik o šolskem koledarju določa, da lahko šolski minister določi kot prost dan katerikoli dan v letu, oprijelo pa se ga je ime “ministrov dan”. Ponavadi se to zgodi, če se počitnice končajo v četrtek, potem pa minister odredi še prost dan v petek, da učencem ni treba po počitnicah hoditi v šolo za samo en dan. Letošnje šolsko leto bo tako ministrov dan po koncu prvomajskih počitnic, in sicer v petek, 3. maja.

Za bolj podroben koledar preberite, kdaj bodo šolske počitnice 2025.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!