Pavel Rupar pri premierju Golobu: o čem sta govorila?

Slovenija 19. Apr 202318:04 22 komentarjev
Pavel Rupar - protesti v Ljubljani
Borut Živulović/BOBO

Pavel Rupar, nekdanji poslanec SDS in predsednik Inštituta 1. oktober, se je v državnem zboru sestal s predsednikom vlade Robertom Golobom. Kot je po srečanju dejal Rupar, mu je premier obljubil, da bo Inštitut 1. oktober od zdaj vabljen na vsa pogajanja, ki se bodo dotikala pokojnin in življenja upokojencev. V krogih premierja pravijo le, da je bilo to srečanje spoznavno, drugih podrobnosti pa niso želeli razkriti.

Pavel Rupar, nekdanji poslanec SDS in predsednik Inštituta 1. oktober – ta je v zadnjih tednih v Ljubljani organiziral več protestov upokojencev – se je v državnem zboru sestal s predsednikom vlade Robertom Golobom.

Kot je Rupar povedal za N1, se je v državnem zboru udeležil posveta o začetku zbiranja podpisov za zakon o izrednem dvigu pokojnin za 20 odstotkov. Kot je dodal, sta se s premierjem srečala po naključju. “Srečala sva se na hodniku, se rokovala. Vprašal me je, ali sem dobil kakšno povabilo za obisk pri njem. Ko smo že odhajali, so me iz kabineta premierja poklicali, ali bi utegnil za deset minut priti na neuraden sestanek. Povabilo sem seveda sprejel,” je dejal Rupar, ki je nedavno napovedal tudi kazensko ovadbo zoper premierja.

Rupar: Premier nam je obljubil, da bomo vabljeni na sestanek

Rupar je še pojasnil, da je predsednika vlade vprašal, kakšne so možnosti izboljšav za upokojence. “Premier je povedal svoja stališča in nam obljubil, da bomo od zdaj tudi uradno vabljeni na vsa pogajanja, ki se bodo dotikala pokojnin in življenja upokojencev,” nam je povedal. Ta sestanek naj bi na vladi po njegovih besedah sklicali maja.

Današnji dogovor z Golobom je Rupar označil kot “zelo velik napredek ter uspeh ljudske iniciative in Inštituta 1. oktober”.  “Upam, da bomo začeli delati v smeri, ki jo zahtevamo oziroma želimo, to je boljše življenje upokojencev,” je zaključil.

V krogih premierja pravijo le, da je bilo srečanje spoznavno, drugih podrobnosti pa niso želeli razkriti. 

Rupar je izrazil tudi željo po srečanju s predsednico državnega zbora Urško Klakočar Zupančič. Ta je njegovo željo sprejela in potrdila, da se bo z njim, kot predstavnikom Inštituta 1. oktober, v prihodnosti srečala. Kdaj točno bo srečanje, ni znano.

Poslanci in poslanke v državnem zboru danes razpravljajo o interpelaciji vlade Roberta Goloba, ki jo je vložila največja opozicijska stranka SDS.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje