Po rekordnem zadetku na Eurojackpotu manj vplačil Slovencev

Slovenija 16. Maj 202405:24 2 komentarja
Eurojackpot
Foto: PROFIMEDIA

Potem ko je Slovenija z igro Eurojackpot dobila novega milijonarja, smo Loterijo Slovenije vprašali, ali tako visoki dobitki pomenijo tudi več vplačil v igrah na srečo v Sloveniji.

Pred prvomajskimi prazniki je bil v igri na srečo Eurojackpot izžreban glavni dobitek, polovica 120 milijonov evrov je šla v roke srečnemu Slovencu, polovica pa srečnežu v Nemčiji.

Medtem ko se je Slovenija spraševala, kdo je srečnež, smo se na N1 vprašali tudi, ali Slovenci po zadetku na Eurojackpotu bolj preizkušajo srečo v tej igri in vplačujejo več denarja kot običajno.

Na Loteriji Slovenija so za N1 pojasnili, da visok zadetek v igrah na srečo navadno ne pomeni večjega števila vplačil, saj dobitni listek zniža vrednost sklada igre na srečo. “Vplačila v loterijske igre z žrebanji so v veliki meri odvisna od višine skladov za glavne dobitke,” so zapisali v odgovoru.

Ob dobitnem vplačilu Eurojackpot 5+2 v višini 120 milijonov evrov je višina sklada padla na zagotovljenih 10 milijonov evrov, na Loteriji Slovenija pa so zato zaznali padec vplačil. Ker je sklad v zadnjih krogih igre že narastel, posledično z vsakim krogom igre naraščajo tudi vplačila.

Na loteriji so tudi dejali, da je igra Eurojackpot v zadnjih letih postala njihova največja igra, s katero so v letu 2023 zabeležili 48 milijonov evrov prometa, kar je sedem odstotkov več kot leto prej. Zanimanje za igro raste tudi letos. Prodaja je v prvem letošnjem četrtletju za 11 odstotkov višja od primerljivega obdobja preteklega leta.

Menijo, da je četrti in rekordni znesek Eujackpota v slovenskem prostoru nedvoumno prispeval k povečanju zaupanja v igro, zato v prihodnosti pričakujejo nadaljnjo rast vplačil tako v Eurojackpot kot druge igre na srečo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje