Poslanka o dogajanju v parlamentu med izgredi: “Vsi smo bili zelo pretreseni”

Slovenija 16. Sep 202115:56 > 16:19 3 komentarji

Poslanka SDS Mojca Škrinjar je v oddaji N1 STUDIO opisala dogajanje v parlamentu, potem ko so sprva mirni protesti proti ukrepom za preprečevanje širjenja virusa prerasli v nasilne izgrede.

Včeraj je v parlamentu potekala skupna seja dveh odborov, na kateri so poslanci razpravljali o zakonu in glasovali o sklepih, je povedala poslanka SDS Mojca Škrinjar in nadaljevala, “ko smo bili na razpravi, nam je uspelo pogledati skozi okna na drugi strani parlamenta, kjer se je nenadoma začela zbirati množica. Bilo jih je vedno več in bili so vedno glasnejši.”

Opisala je, kako so se poslanci ob tem počutili. “Ko so se stvari sprevrgle v nasilje, smo se počutili zelo zelo ogroženi,” je povedala in dodala, da “po koncu seje, to smo redno zaključili, nismo mogli ven, saj je bilo pročelje zaradi granitnih kock in gorečih bakel zaklenjeno. Tudi drugi izhodi niso bili na voljo – nismo vedeli, kam po tem oditi.”

Izgredi
N1

“Nismo vedeli, kaj se bo zgodilo, ali bo začel parlament goreti, ali bomo ostali ujeti v notranjosti,” je še pripovedovala Škrinjar. A je, kot je komentirala, “policija opravila svoje delo”. Izpraznili so trg, poslance pa so pripadniki specialnih policijskih enot pospremili iz stavbe do njihovih avtomobilov. “Prav vsi smo bili zelo pretreseni,” je zaključila.

Več o dogajanju na izgredih:

>> NA IZGREDIH POŠKODOVANIH SEDEM POLICISTOV
>> N1 STUDIO: KAJ O VČERAJŠNJIH IZGREDIH MENITA POSLANCA SD IN SDS?
>> KDO SO IZGREDNIKI, KI SO SE POMEŠALI MED PROTESTNIKE
>> NASILNI IZGREDI: KOGA OBRAVNAVA POLICIJA
>> JUTRO PO IZGREDIH: KAKO JE VIDETI PARLAMENT
>> NOVI POSNETKI VČERAJŠNJIH IZGREDOV
>> IZGREDI V LJUBLJANI: SOLZIVEC IN VODNI TOP, VEČ POŠKODOVANIH POLICISTOV
>> IZGREDNIKI METALI SMETNJAKE, PO ZRAKU LETELE BAKLE
>> TRENUTEK, KO SO V PARLAMENT PRILETELE PRVE BAKLE
>> POLICIJA PO LETU DNI ZNOVA UPORABILA VODNI TOP
>> POLICIJA ZARADI NEMIROV KLICALA REZERVE
>> JANŠA: VLADA NE BO POPUŠČALA NOBENIM PRITISKOM