Prihodnji ponedeljek brezplačna pravna pomoč

Slovenija 16. Dec 202113:44 > 14:13 0 komentarjev
ustavno sodišče
Foto: Borut Živulović/BOBO

Odvetniška zbornica Slovenije bo prihodnji ponedeljek organizirala dan brezplačne pravne pomoči. Tako bodo proslavili svoj praznik, ko so iz deželne postali nacionalna zbornica. Akcija bo potekala enajstič, sodelovalo pa bo več kot tristo odvetnikov.

V ponedeljek, 20. decembra, bodo slovenski odvetniki nudili brezplačno pomoč. Akcija bo potekala v okviru dneva odvetniške pravne pomoči, dogodek bo potekal enajstič.

Odvetniki bodo brezplačno svetovali v odvetniških pisarnah, po telefonu, elektronski pošti ali videokonferenčni povezavi. V Ljubljani in Kopru bodo odvetniki brezplačno svetovali tudi v prostorih mestne hiše.

Dan brezplačne odvetniške pravne pomoči je primarno namenjen posameznikom, ki si zaradi finančnega stanja ne morejo privoščiti ali ne upajo zaprositi za pravno pomoč. V letošnji akciji bo sodelovalo več kot tristo odvetnikov, ki bodo državljanom ustno pojasnili splošne informacije v zvezi z njihovimi pravnimi vprašanji in jim predstavili pravne možnosti za njihovo rešitev.

Kako bo potekalo brezplačno pravno svetovanje

Odvetniki bodo nudili brezplačno pravno pomoč v odvetniških pisarnah, po telefonu, elektronski pošti ali videokonferenci.

Prav tako bodo odvetniki nudili brezplačno pravno pomoč v prostorih mestnih občin Ljubljana in Koper:

  • Mestna občina Ljubljana, v glavni sejni sobi Magistrata (Mestni trg 1, Ljubljana), od 12.00 do 17.00
  • Mestna občina Koper, v sejni sobi v pritličju stavbe Mestne občine Koper, od 9.00 do 16.00

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!