Naporen večer na primorki: dolgo čakanje podaljšala še prometna nesreča

Slovenija 01. Okt 202316:34 > 22:48 2 komentarja
Foto: Promet.si

Na slovenskih cestah je bilo znova zelo pestro. Vile so se dolge kolone pločevine, najhuje je bilo na primorski avtocesti, kjer sta se popoldne zgodili tudi dve prometni nesreči. Ob 20.00 je bil zastoj pri Razdrtem dolg kar 47 kilometrov. Potovalna pot se je v času najdaljše kolone podaljšala za dobro uro.

Tudi prvi oktobrski dan je od voznikov zahteval precej potrpežljivosti.

Najhuje je bilo na primorski avtocesti, kjer se je okoli 16.30 proti Ljubljani zgodila prometna nesreča. Od takrat je nastajala gneča. Najdaljši zastoj proti Ljubljani je bil pri Razdrtem, kjer je bila kolona ob 20.00 dolga kar 47 kilometrov, zastoj je vztrajal več ur. Potovalna pot se je v času najdaljše kolone podaljšala za dobro uro.

Zastoj na primorski avtocesti ob 20.00.

Foto: Promet.si

Okoli 20.40 se je med Logatcem in Vrhniko proti Ljubljani zgodila še ena nesreča, kar je dodatno zaostrilo razmere na primorski avtocesti. Promet je nekaj časa potekal po enem pasu. Okoli 21.30 so nato posledice nesreče sanirali.

Prometna nesreča se je okoli 19.45 zgodila tudi na štajerski avtocesti med počivališčem Tepanje in Slovensko Bistrico jug proti Mariboru zgodila prometna nesreča. Tudi tam so nastajali zastoji. Gneča je bila tudi na Obali, na cesti med Lucijo in Izolo ter Šmarjem in Koprom, je obveščal prometnoinformacijski center.

Na portalu za prometne informacije infoPot ob tem na zastoje opozarjajo ob začetku študijskega leta, gneča bo predvsem nastajala avtocestnih vpadnicah proti Ljubljani ter na ljubljanskem obroču.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje