Promet na štajerki spet stekel, a vozniki ob zastoju spet niso ustrezno ravnali

Slovenija 25. Maj 202412:23 > 18:45 1 komentar
prometna nesreča, promet
Simbolična fotografija (Foto: Aljaž Uršej/N1)

Zadnji majski vikend je na ceste znova izvabil trume voznikov, ki so se odpravili proti Primorski. Okoli poldneva in zgodaj popoldne je tako proti Primorski nastala gneča, ki se je do popoldanskih ur sprostila. Okoli 15. ure pa se je na štajerski avtocesti zgodila nesreča, na odseku med Slovensko Bistrico in Framom proti Mariboru je bil promet nekaj časa upočasnjen.

Zaradi nesreče, ki se je zgodila okoli 15. ure, so sprva zaprli avtocesto med Slovensko Bistrico in Framom proti Mariboru. Nastajali so zastoji, a je promet v nekaj urah stekel.

Po informacijah prometnoinformacijskega centra je promet na dolenjski cesti oviralo goreče vozilo, in sicer med priključkoma Trebnje in Mirna Peč proti Novemu mestu. Promet je bil zaradi okvare vozila oviran tudi na primorski avtocesti, med Uncem in Lomom proti Ljubljani.

Sončen konec tedna je sicer dopoldne in zgodaj popoldne znova prinesel gost promet na slovenske ceste. Največ gneče je bilo na primorski avtocesti in ljubljanski obvoznici v smeri proti Primorski. Ko je bilo najhuje, se je čas potovanja iz Ljubljane do Kopra podaljšal za okoli pol ure.

Na družbenem omrežju Facebook je profil Ustvarimo reševalni pas na avtocestah, kjer ozaveščajo voznike o tem, kako ustrezno reagirati na cestišču, ob tem objavil fotografijo, na kateri opozarjajo, da vozniki na štajerski avtocesti ob zastoju niso ustvarili reševalnega pasu. “Razočarani smo nad vzpostavitvijo reševalnega pasu,” so še zapisali.

Kje vas čaka spremenjeni režim zaradi del?

Na gorenjski avtocesti promet zaradi del med Kosezami in Šentvidom poteka po dveh zoženih pasovih v obe smeri. Tako so zaprti uvoz Šentvid s Celovške ceste proti Kosezam, uvoz Podutik s Podutiške ceste proti Kranju in priključek na avtocesto na razcepu Koseze iz smeri severne ljubljanske obvoznice proti Gorenjski. Obvoz je možen po Celovški cesti ali preko priključka Brdo.

Cesta Lesce – Kamna Gorica – Lipnica bo v Kamni Gorici zaprta do nedelje do 19. ure.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje