S kakšnim vremenom bomo zakorakali v novo leto?

Slovenija 28. Dec 202301:00 0 komentarjev
Lučke v Ljubljani
Foto: PROFIMEDIA

Pred nami so še zadnji dnevi leta 2023. Ali bodo vremensko ugodni in kaj lahko pričakujemo v prvih dneh novega leta?

Nad južno polovico Evrope se krepi območje visokega zračnega tlaka. Z jugozahodnim vetrom v višinah k nam priteka razmeroma topel zrak. Danes bo tako vreme na vzhodu dokaj sončno, drugod pa zmerno, na Primorskem pretežno oblačno, ponekod tudi megleno. V hribovitih krajih zahodne Slovenije bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Jugozahodni veter se bo okrepil. Najnižje jutranje temperature bodo od –1 do 7, v zatišnih legah severne Slovenije do –3 stopinj Celzija, najvišje dnevne pa od 8 do 14, na severozahodu okoli 6 stopinj Celzija.

V petek bo v zahodni, južni in osrednji Sloveniji oblačno, na severovzhodu pa delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Predvsem v jugozahodni Sloveniji bo občasno rahlo deževalo. V soboto bo sprva pretežno oblačno, možna bo kakšna kaplja dežja. Sredi dneva se bo od severa prehodno delno razjasnilo. Pihal bo jugozahodnik. V nedeljo se bo oblačnost od zahoda spet povečala, predvsem popoldne in zvečer bo na zahodu možna kakšna kaplja dežja, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso).

Kakšno bo vreme od 31. decembra do 5. januarja?

Od nedelje naprej bodo frontalne motnje in območja nizkega zračnega tlaka segla nekoliko bolj proti jugu, nad našimi kraji pa bo v višinah vztrajal nekoliko bolj hladen zrak. Prevladovali bodo zahodni in jugozahodni višinski vetrovi. V nedeljo in v prvem tednu novega leta kaže še naprej na več oblačnosti na zahodu in nekaj sonca na vzhodu. Verjetnost za padavine se poveča v nedeljo popoldan ter v noči na ponedeljek in v ponedeljek čez dan. Nato se verjetnost za padavine nekoliko zmanjša. Še bo razmeroma toplo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!