S tremi dnevi dopusta do 11 prostih dni

Slovenija 30. Sep 202305:16 1 komentar
Datum
Foto: PROFIMEDIA

Prazniki, ki se bližajo, padejo tako, da v kombinaciji z nekaj dopusta in prostimi vikendi omogočajo prave počitnice.

Prvi pogoj, da imate “mini” počitnice na račun praznikov, je, da imate takšno službo, ki vam omogoča proste vikende in praznike. Če takšne službe nimate in obstaja možnost, da na dela proste dneve dežurate, pa morate imeti kanček sreče, da vas na te dni šef ni pisal na urnik.

Torej, prva priložnost, ko s tremi dnevi dopusta pridemo do daljših počitnic, je že konec oktobra. 31. oktober, dan reformacije in dela prost dan, letos pade na torek. Nato mu sledi dan spomina na mrtve, 1. november. V tistem tednu si tako delavec vzame dopust na ponedeljek, četrtek in petek ter je doma od sobote, 28. 10, do nedelje, 5. 11.

Še bolje se kombinatorika izide med božično-novoletnimi prazniki. Božič letos pade na ponedeljek, sledi pa mu dan samostojnosti in enotnosti. Delavec si nato dopust vzame na 27., 28. in 29. december, temu pa sledi prost vikend. 1. in 2. januar sta prav tako dela prosta dneva in padeta na ponedeljek in torek. V najboljšem scenariju to pomeni, da s tremi dnevi dopusta delavec dobi 11 prosti dni.

Je vam letos uspela takšna premostitev med prazniki?

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje