Sprememba šolskega koledarja: v ponedeljek pouk odpade

Slovenija 01. Feb 202208:17 > 15:46 1 komentar
Pouka prost dan
N1

V ponedeljek, 7. 2., je pouka prost dan, je razvidno iz šolskega koledarja, ki ga je šolsko ministrstvo spremenilo že na začetku septembra. Prostega dneva šolarjem ne bo treba nadomestiti.

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je na začetku septembra spremenilo šolski koledar in 7. februar določilo za pouka prost dan. Doma bodo v ponedeljek ostali tako osnovnošolci kot dijaki.

Mnogi so septembra novico spregledali, zato več šol te dni starše obvešča o spremembi.

Skupaj s koncem tedna in kulturnim praznikom 8. februarja (Prešernov dan) bodo osnovnošolci in dijaki tako doma kar štiri dni, v šolske klopi pa se bodo vrnili v sredo, 9. februarja.

Prost dan zaradi dijakov, ki živijo v dijaških domovih

Kot so nam pojasnili na ministrstvu, je ministrica Simona Kustec 7. februar kot pouka prost dan določila “na podlagi predloga srednješolskega področja, da bi s tem zmanjšali stroške dijakov, ki bi pred slovenskim kulturnim praznikom samo za en dan prihajali v dijaški dom in s tem povzročili dodatne stroške”.

“Zaradi poenotenja šolskega koledarja srednješolcev in osnovnošolcev ter zaradi tega, ker je dni pouka v šolskem letu 2021/2022 več, kot je potrebno za realizacijo učnih načrtov, je 7. februar 2022 določen kot pouka prost dan. Tega prostega dne šolam ne bo treba nadomeščati,” so zapisali na ministrstvu.

Kot so še dodali, so šole o tem obvestili konec avgusta z okrožnico pred začetkom šolskega leta, nato še v okrožnici 2. septembra.

Bližajo se zimske počitnice

Šolarje kmalu čakajo tudi zimske počitnice. Učenci iz gorenjske, goriške, notranjsko-kraške, obalno-kraške, osrednjeslovenske in zasavske statistične regije ter občin jugovzhodne Slovenije Ribnica, Sodražica, Loški Potok, Kočevje, Osilnica in Kostel gredo na počitnice že 21. februarja (do 25. februarja).

Učenci jugovzhodne Slovenije (razen občin Ribnica, Sodražica, Loški Potok, Kočevje, Osilnica in Kostel), koroške, podravske, pomurske, savinjske in posavske statistične regije pa počitnice začnejo teden dni kasneje, in sicer 28. februarja (do 4. marca).

Preberite tudi, kdaj so ostale šolske počitnice v letu 2022.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje