V Ljubljani selijo točko za PCR-testiranje

Koronavirus 20. Dec 202111:41 > 13:07 0 komentarjev
Testiranje Metelkova
PCR testiranje ne bo več potekalo na Metelkovi. (Vir: Borut Živulović/BOBO)

Od četrtka, 23. decembra 2021, bodo PCR-odvzemi brisov v okviru ljubljanskega zdravstvenega doma potekali na novi lokaciji. Namesto na parkirišču ob Metelkovi ulici bodo potekali v garažni hiši Stožice, in sicer po sistemu drive-in.

Kot so sporočili iz službe za odnose z javnostmi Zdravstvenega doma (ZD) Ljubljana, so se za spremembo lokacije za odvzem PCR-brisov odločili zaradi boljše dostopnosti. Tako bodo po novem s PCR-testi posameznike testirali v garažni hiši Stožice (vhod 1 in 2) in ne več na parkirišču ob Metelkovi ulici.

“Še vedno velja, da v primeru simptomov in znakov okužbe na covid-19 (prehlad, kašelj, vročina, izguba vonja, izguba okusa, prebavne težave) ostanete doma in se posvetujete z osebnim ali dežurnim zdravnikom po telefonu oziroma elektronski pošti ter sledite prejetim navodilom,” so še sporočili iz ZD Ljubljana.

Na PCR-odvzem brisa vas sicer naroči osebni zdravnik na podlagi vaše klinične slike. Na PCR-testiranje pa morate s seboj poleg osebne prinesti tudi zdravstveno izkaznico.

V primeru pozitivnega rezultata na hitrem antigenskem testu oziroma pri samotestiranju pa se je za PCR-testiranje treba obvezno naročiti na telefonski številki +386 31 619 359 ali +386 31 619 255, še pojasnjujejo v ljubljanskem zdravstvenem domu in dodajajo, da nenaročenih oseb na PCR-testiranje ne sprejemajo.

V noči na ponedeljek se je v Sloveniji sicer začela prva nočna cepilna akcija. Cepili so na 14 različnih mestih po državi, po do zdaj zbranih podatkih je bilo največ zanimanja v UKC Maribor.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!