Tonin o aferi Vizjak: Vsak ima pravico povedati svojo plat zgodbe

Slovenija 20. Okt 202113:55 > 15:36 1 komentar
Matej Tonin
Žiga Živulovič jr./BOBO

Predsednik NSi Matej Tonin je povedal, da se bo vodstvo stranke danes srečalo z ministrom Andrejem Vizjakom in se pogovorilo o spornih posnetkih. Vizjak je sicer dejal, da dvomi o avtentičnosti posnetka in da gre po njegovem mnenju za lepljenko.

Obrambni minister in predsednik stranke NSi Matej Tonin je dejal, da se bo vodstvo NSi z ministrom za okolje Andrejem Vizjakom slišalo še danes, in sicer prek Zooma, ker ima Tonin obveznosti v Bruslju. Pogovarjala se bosta o spornem posnetku, ki so ga objavili na POP TV in ki naj bi nakazoval, kako je leta 2007 Vizjak podjetniku in nekdanjemu član LDS Bojanu Petanu svetoval, kako se izogniti plačilu davka. Ob tem je Tonin dodal, da mora imeti vsak človek v normalni družbi pravico in možnost povedati svojo zgodbo. “Da pove svoje razloge, kontekst in okoliščine. Zdi se mi korektno, da mu damo priložnost, da pove, kako je do tega prišlo, kaj se je zgodilo, in da potem na podlagi teh stvari delamo konkreten zaključek,” je dejal Tonin.

Da od Vizjaka pričakuje pojasnila, je sicer Tonin povedal tudi včeraj ob robu vladnega obiska v obalno-kraški regiji. Od Vizjaka pričakuje natančna in podrobna pojasnila, na podlagi katerih bodo v koalicijski stranki NSi sprejeli konkretne odločitve. Dodal je še, da želi Vizjakova pojasnila videti črno na belem, drugače se bo, tako Tonin, odločal na suho.

Vizjak je o posnetem pogovoru s podjetnikom Petanom dejal, da posnetek ni avtentičen in da gre za lepljenko. Dodal je, da se s Petanom nikoli ni dogovarjal o poslu in da je cilj tega njegova odstranitev s položaja.

Več o Vizjakovi aferi si lahko preberete v:

Vse, kar morate vedeti o Vizjakovi aferi
Afera Vizjak že pod drobnogledom tožilcev
Vizjak: Posnetek ni avtentičen, cilj je moja odstranitev
Hojs pravi, da je za “prisluh ministra Vizjaka” vedel že dlje časa
Odzivi opozicije na Vizjaka: nujen odstop, sicer nova interpelacija

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje